Kort medianieuws 18 maart 2013

 • nederland2De RKK zendt dinsdag 19 maart een live verslag uit van de officiële inauguratie van paus Franciscus. De uitzending is van 09.14 tot 13.00 uur op Nederland 2 Lees verder
 • De Beste Liedjes Van… is een nieuw muziekprogramma van zanger en presentator Jeroen van der Boom, dat vanaf 13 april bij SBS6 te zien zal zijn. In dit programma ontvangt Jeroen, van achter zijn piano en met zijn band, iedere week een bijzondere muzikale gast. (Persbericht)
 • Vodafone erkent dat er fouten zijn gemaakt met de verkoop van glasvezel aan de deur. In VARA’s Kassa werd duidelijk dat verschillende klanten getekend hebben voor een abonnement waar zij niet van af konden komen omdat ze binnen acht dagen hadden moeten opzeggen. Maar dat stond nergens in het contract.
 • De zondagse Studio Sport-uitzending met de spannende aanloop tot de ontknoping van de Eredivisie wist gisteren zeker 3 miljoen mensen te trekken. Voor het daaropvolgende NOS Journaal van 20:00 uur was al net zoveel belangstelling: een topavond voor de NPO. Lees verder
 • Het Radio Advies Bureau start vandaag met een radiocampagne op ruim veertig radiostations in Nederland. De campagne is gebaseerd op het concept uit 2011 ‘Radioreclame. Je hoort dat het werkt.’ Het concept kent twee uitvoeringen. In de eerste radiocommercial wordt de luisteraar gevraagd om de radio uit te zetten of het volume uit te draaien of een andere zender op te zetten.
 • Kabelbedrijf Ziggo heeft de toezegging van banken binnen om voor €800 miljoen te herfinancieren tegen lagere rentes. (DFT)
 • Panasonic remt de productie van plasmatelevisies de komende drie jaar, als onderdeel van een verkleining van de televisieafdeling van het bedrijf. Dat rapporteert Reuters op basis van een bericht uit de Japanse krant Nikkei. Lees verder
 • Het Parool komt op de dag van de troonswisseling met een gratis extra middageditie. De krant met het laatste nieuws en foto’s van de feestelijkheden op 30 april wordt dan uitgedeeld in Amsterdam.
 • Vorige week werd er een nieuwe paus gekozen: Franciscus I. Afgelopen december werd bekend dat er een tv-serie komt over het Vaticaan. En wie speelt de paus? De Zwitserse acteur Bruno Ganz, die vooral faam verwierf met zijn vertolking van Adolf Hitler in de succesfilm ‘Der Untergang’ Lees verder
 • De drie belangrijkste politieke partijen in Groot-Brittannië zijn het op hoofdlijnen eens geworden over de oprichting van een nieuwe onafhankelijke organisatie die toezicht moet gaan houden op de Britse pers. Dat meldden Britse media maandag. Het akkoord komt na maanden van gesteggel tussen vooral de huidige regeringspartijen, de Conservatieve Partij en de Liberaal-Democraten, en oppositiepartij Labour. Lees verder
 • RTV Drenthe kreeg vanochtend een bijzonder cadeau. In de radiostudio overhandigde de 92-jarige Ben Lampe uit Assen de allereerste televisie van Drenthe aan directeur Dink Binnendijk. In 1949 maakte Lampe de ontvanger en hij wilde die graag schenken aan de regionale omroep.
 • KPN heeft de nieuwe service KPN-Alert opgestart die klanten per sms waarschuwt als er een internetstoring in de buurt is. Het ontvangen van de waarschuwingsms’jes is gratis.
 • Vanaf vandaag is 4G van KPN ook beschikbaar in een groot deel van Den Haag en omstreken. Hiermee heeft KPN de volgende stap gezet in het beschikbaar maken van supersnel mobiel internet in heel Nederland. In februari werd 4G al geïntroduceerd in Amsterdam en omgeving. Ook in de omliggende gemeenten, Voorburg, Leidschendam en Zoetermeer is 4G vanaf vandaag live en wordt de dekking de komende weken nog verder verbeterd. (KPN)
 • De NOS heeft Eva Jinek herhaaldelijk gepolst of ze Sacha de Boer wil opvolgen als anchor van het achtuurjournaal. De blonde WNL-presentatrice heeft vriendelijk bedankt voor de eer, meldt HP/De Tijd op gezag van bronnen bij de omroep, die zelf niets loslaat over de sollicitatieprocedure. Jinek zou de baan bij het NOS Journaal te weinig uitdagend vinden en bij WNL meer vrijheid genieten.
 • Acteur Frank Thornton, vooral bekend door zijn rol als Captain Peacock in de Britse televisieserie ‘Are you being served’, is in zijn slaap overleden op 92-jarige leeftijd.