Kort medianieuws 19 april

 • radio538Armin van Buuren verzorgt dit jaar de afsluiting van Koninginnedag op het Museumplein. Bij het jaarlijkse feest van Radio 538 komen ook onder anderen Guus Meeuwis, VanVelzen en Bløf opdraven. Eerder werd al een deel van de line-up bekendgemaakt. Gerard Joling, Afrojack, The Partysquad, Dazzled Kid, Racoon, Di-rect en Wolter Kroes betreden het podium tijdens de elfde editie van het 538-feest. Lees verder
 • Jur de Vries wordt met ingang van 1 juni de opvolger van Ewoud Benschop als voorzitter van Omroep N, de lokale omroep van Nijkerk. Benschop is bijna zes jaar voorzitter geweest. Hij startte bij de opening van de nieuwe studio aan het Plein. Benschop blijft wel in andere functies actief voor de omroep. Hij vindt echter dat iemand niet langer dan zes jaar het voorzitterschap moet bekleden. Zijn opvolger De Vries is al programmamaker/coördinator bij Lichtpunt, een radioprogramma van de Interkerkelijke Stichting Omroep Nijkerk. (Stentor)
 • Het boek The sound of the Westcoast van Leo Blokhuis is bekroond met de Gouden Tulp 2011, de prijs voor het beste informatieve boek van het jaar. Blokhuis ontving de prijs, een sculptuur van Jeroen Henneman en een cheque van 10.000 euro, uit handen van radiocollega Mart Smeets. Lees verder.
 • The Voice of Holland-winnaar Ben Saunders is dit jaar de grote favoriet bij de TMF Awards. De 27-jarige zanger maakt tijdens de uitreiking op 12 juni kans op drie prijzen. De muziekzender maakte de genomineerden maandag bekend. Lees verder.
 • RTV Sternet dreigt een extra subsidie van de gemeente Haaksbergen mis te lopen, omdat de lokale omroep er niet in is geslaag overdag meer luisteraars te trekken. Lees verder.
 • Publieke zender Radio 6 en Muziek Centrum Nederland (MCN) organiseren Get Your Jazz On Stage!, een wedstrijd waarbij Nederlands jazztalent zelf optredens en media-aandacht moet proberen te versieren. Lees verder.
  radio6
 • De komende drie jaar zendt Omroep Brabant de marathon van Eindhoven rechtstreeks uit op televisie, radio en internet. De uitzending gaat bijna acht uur duren. Lees verder.
 • Johan Verschuuren stopt als Omroep Brabant-weerman. Bijna dertig jaar verzorgde hij het weer op Omroep Brabant Radio. Lees verder.
 • Het College Bescherming Persoonsgegevens tikt Google Nederland op de vingers voor wifi-sniffing door Street View-auto’s. Er komen “handhavende maatregelen”. Lees verder.
  google 
 • Amerikaanse consumenten kochten in februari meer digitale boeken dan papieren boeken. Waar de digitale omzetten 202 procent groei laten zien, laten papieren omzetten 24 procent verlies zien. Deze verschuiving komt overwegend door de opkomst van tablet computers. Lees verder.