Kort medianieuws 19 december 2011

radio2

  • Astronaut André Kuipers gaat vanuit de ruimte op Eerste Kerstdag de Top2000 van Radio 2 openen. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA zag het eigenlijk niet zitten Kuipers op zo’n korte termijn vrij te maken voor de openingshandeling.  Maar de astronaut wist zijn werkgever persoonlijk over te halen. Lees verder.
  • De redactie van L1 in Venlo gaat verhuizen naar het Mediahuis in de voormalige Nedinsco-fabriek. De L1-redactie voor het noorden van de provincie zit al jarenlang in cultureel centrum De Maaspoort. L1 wil zichtbaarder zijn voor het publiek. Dat kan in het nieuwe Mediahuis. De verhuizing vindt begin 2013 plaats.
  • De Gemeente Veere steunt alsnog een verzoek tot oprichting van een lokale omroep op Walcheren.Het college van B en W had een advies over de samenstelling van de programmaraad voorlopig opgeschort omdat het vertegenwoordiging vanuit de Veerse jeugd miste. Inmiddels heeft de Stichting een lid van de Veerse jeugdraad, Walter van Peene, benaderd en die neemt zitting in de programmaraad. (PZC)
  • Omroep Hulst snijdt flink in de productiekosten. Daarnaast hoopt de omroep op bijna een verdubbeling van de reclame- en sponsorgelden. Daarmee wordt het becijferde tekort teruggebracht van bijna 43.000 euro naar 12.500 euro. En dat is toevallig het bedrag dat burgemeester en wethouders van Hulst de omroep eenmalig extra willen toestoppen. (PZC)
  • Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad, gaat er niet van uit dat zijn krant in de eerste helft van 2012 met een ochtendeditie komt. Lees verder.
  • RKKerk.nl, het blad van de Nederlandse rooms-katholieke kerkprovincie, stopt zijn gedrukte uitgave per 1 januari 2012. Dat is het gevolg van de reorganisatie van het secretariaat van de Nederlandse Rooms-Katholieke Kerk. Lees verder.
  • Omroep voor Zieken en Ouderen Noordoostpolder (OZO-NOP) heeft definitief toestemming verkregen om te gaan uitzenden via de kabel van Ziggo in de Noordoostpolder en op Urk. Hiermee is een lang gekoesterde wens van OZO-NOP werkelijkheid geworden. Lees verder.
  • De Europese Commissie heeft de marktanalyse goedgekeurd die Opta heeft uitgevoerd voor de Nederlandse omroepmarkt. Daaruit volgt dat Opta zijn besluit spoedig definitief kan publiceren Lees verder.
  • Heel Veendam wordt momenteel voorzien van glasvezelkabel. Alle woningen krijgen tot in de meterkast een glasvezelkabel, waarover straks digitale tv, radio en snel internet wordt aangeboden. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken wordt de glasvezelkabel op een nieuwe en tegelijk bijzondere manier gelegd: via een zogeheten raketboring Lees verder.
  • De piratensite Megaupload stelt dat YouTube de muziekindustrie een ‘license to kill’ geeft om video’s offline te halen die ze niet bevalt. Video’s worden nu zonder gerede gronden verwijderd. Lees verder.