Kort medianieuws 19 februari 2013

bbcDe BBC heeft vandaag bekend gemaakt dat op 26 maart BBC Two HD wordt gelanceerd. BBC Two HD zal de plek in nemen van BBC HD. De lancering va n BBC Two HD volgt de succesvolle lancering van BBC One HD in november 2010.

Lees verder

 • Microsoft zet alle gebruikers van Hotmail over naar het nieuwe Outlook.com. Dit betekent dat het uiterlijk en de functionaliteit van de e-mailomgeving flink verandert.(NU)
 • De Duitse omroep NDR laat de Duitse inzending voor het Eurovisiesongfestival onderzoeken op plagiaat. Het liedje Glorious van Cascada zou lijken op Euphoria, waarmee de Zweedse Loreen vorig jaar het songfestival won.
 • De beste verzoekjes, kersverse shows en gouden opnames uit de oude doos, allemaal live gepresenteerd door Michiel Veenstra en onze eigen Roosmarijn Reijmer: zaterdag 2 maart begint Live Request, een co-productie tussen de VPRO en NTR met de beste liveopnames. Lees verder
 • Johnny de Mol is wellicht binnenkort te zien in een programma van RTL. Volgens De Telegraaf overweegt de SBS-presentator over te stappen naar de aartsrivaal van zijn huidige werkgever (via Parool)
 • Pip Pellens en Ruud Feltkamp willen niet langer meewerken aan de websoap De Blauwe Bank. Volgens de makers van de nieuwe websoap van De Telegraaf zijn de GTST-acteurs geschrokken van alle publiciteit rond De Blauwe Bank. (via RTL)
 • Nieuwsuur (NOS/NTR) komt zaterdag met een speciale uitzending vanuit een vluchtelingenkamp in Syri├ź. Om veiligheidsredenen blijft de exacte locatie onbekend. Centraal staat de humanitaire ramp waar niemand een passende oplossing voor lijkt te hebben. (NTR)
 • Wetenschappers vonden een verband tussen televisiekijken op jonge leeftijd en antisociaal gedrag in de vroege volwassenheid. Kinderen die veel voor de buis zitten, zouden een grotere kans hebben op een strafblad en een agressieve persoonlijkheid
 • Het nieuwste seizoen van BBC’s Top Gear is vanaf donderdag 21 maart om 20.30 uur te zien bij Veronica.
 • De Griekse bevolking blijft dinsdag en woensdag nagenoeg verstoken van nieuws. Uit protest tegen ontslagen, het uitblijven van salaris en de hoge werkeloosheid zijn journalisten in het hele land in een 24-uursstaking gegaan.
 • Muziekzender Xite introduceert een nieuwe awardshow op televisie. De meest aangevraagde artiesten in vijf verschillende categorie├źn krijgen een zogeheten Xite O.D. (On Demand) Award. De artiest met de meeste aanvragen wint de Most Wanted Award. Dit maakte Xite dinsdag bekend.
 • Willem Holleeder stopt als columnist bij Nieuwe Revu. Dit meldt Shownieuws. Holleeder schreef 26 columns voor het weekblad.
 • RTL Nieuws schrijft op zijn website in het bezit te zijn van een lange lijst met vermoedelijke medische missers en ongelukken in de zorg. Het gaat om zeer privacygevoelige informatie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft aangifte gedaan, omdat RTL Nederland de informatie ,,op onrechtmatige wijze heeft verkregen”. Lees verder
 • Patrick De Witte, de hoofdredacteur van het Vlaamse P-Magazine, is op 54-jarige leeftijd overleden. De Witte verwierf als (pdw) bekendheid door zijn columns in Humo en maakte met zijn productiehuis 3Keys verschillende televisieprogramma’s voor Canvas. Sinds 2012 was hij hoofdredacteur bij het weekblad P-Magazine. Lees verder