Kort medianieuws 20 april 2011

internet

  • De online economie draagt direct meetbaar 24,3 miljard euro per jaar bij aan het bruto nationaal product (bbp) van Nederland. Dat is minder dan vijf procent van het totaal. Dat is de belangrijkste uitkomst van het onderzoek ‘Interned, hoe het internet de Nederlandse economie verandert’, vervaardigd door De Amsterdamse vestiging van de Boston Consulting Group in opdracht van Google, dat zojuist in Nieuwspoort in Den Haag is gepresenteerd. Lees verder.
  • Het Noord-Hollands Archief heeft alle tv- programma’s van het Haarlems Kwartier en de negen Specials opgenomen in het historische archief. De uitzendingen worden door het Archief beheerd en de uitzendingen worden voor het publiek openbaar gemaakt. De afleveringen zijn geproduceerd in de periode van juni 2008 tot juni 2010 door Haarlem 105 RTV.
  • De uitzending van Voetbal International van 4 april jongstleden, met daarin het tweede optreden van Hans Kraay Jr. na zijn terugkeer, gaat niet de geschiedenisboeken in als één van de beste uitzendingen van het programma ooit. Sterker nog: volgens de eindredacteur van het programma, Michiel van Egmond, was het zelfs de slechtste uitzending sinds jaren. Lees verder.
  • Omroep Brabant TV is tot de zomer van 2014 via de satelliet te bekijken. Hierdoor kunnen mensen die in het buitengebied van Brabant wonen, deze zender blijven ontvangen. Lees verder.
  • RTL Z lanceert vandaag, woensdag 20 april zijn vernieuwde en verbeterde website. Geheel nieuw is het beursdashboard, waarin nieuws, video en koersdata op een intelligente manier zijn gekoppeld. Verder wordt de content overzichtelijker gepresenteerd, waardoor de bezoeker makkelijker zijn weg kan vinden. Ook de vormgeving is aangepast. Lees verder.
  • Er ligt een boek van Cees Grimbergen in de winkel over de elf jaar dat hij Rondom 10 presenteerde. Over gasten, onderwerpen en zijn vertrek bij de NCRV, sans rancune. In juni komt hij bij Omroep MAX terug met een soortgelijk programma. Lees verder.
  • De Haagse Programmaraad maakt zich grote zorgen over de voortdurende verkleining van het analoge televisiepakket door kabelmaatschappij Ziggo. Dat schrijft de raad in een brief aan wethouder Rabin Baldewsingh van Mediazaken. Lees verder.