Kort medianieuws 20 juni 2012

  • rnwRadio Nederland Wereldomroep heeft zeven prijzen in de wacht gesleept tijdens de New York Festivals International Radio Awards. Dit bericht RTL Nieuws. Tijdens dit prestigieuze Amerikaanse media-evenement werden afgelopen week prijzen uitgereikt voor de beste radioprogramma’s in de wereld. Lees verder.
  • De Nieuwe Pers, de digitale opvolger van het gratis dagblad De Pers, komt mogelijk toch niet van de grond. ‘Er is een probleem met de aanloopfinanciering’, zei Ben Rogmans, een van de initiatiefnemers van de onlinekrant, gisteren. ‘Die financiering is er nog niet en we weten niet of die er wel komt.’ Lees verder.
  • Bijna twintig jaar lang konden lezers genieten van gratis muzieknieuws in FRET, maar die tijd is voorbij. Het komende nummer van het muziekblad, dat zaterdag 30 juni te verkrijgen is, is meteen de laatste editie. De uitgever van FRET, Muziek Centrum Nederland (MCN) krijgt geen subsidie meer per 1 januari 2013. Lees verder.
  • Het vierde tijdsbestedingsonderzoek van SPOT laat invloed recessie zien. Van alle mediaminuten per dag komt 36% voor rekening van TV, op afstand gevolgd door internet met 24% en radio met 22%. Lees verder.
  • Anderhalve week nadat bekend werd dat The Pirate Bay het IP-adres 194.71.107.81 is gaan gebruiken, moeten de providers het gaan blokkeren, op last van de rechter. Wederom via een ex parte verbod. Lees verder.
  • Het raadplegen van journalisten door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) bij de Olympische Spelen in Peking is binnen de wettelijke kaders gebeurd Lees verder.
  • Het actuaprogramma “De ochtend” op VRT Radio 1 krijgt in het najaar een nieuw presentatieduo. Xavier Taveirne en Marjan Temmerman volgen Jonas Muylaert en Lisbeth Imbo op. Bert Rymen en Sara Van Boxstael blijven op post en Annemie Peeters zal een nieuw actuaprogramma presenteren in het weekend op Radio 1. Lees verder.
  • De werkzaamheden rondom het hijsen van de DVB-T kabel in de zendmast van Smilde heeft vertraging op gelopen. Een deel van de kabel is er weer uit gehaald, en er is een nieuwe poging gedaan om te gaan hijsen. Kijk verder.