Kort medianieuws 20 maart 2012

  • radioHet radiosignaal van Omroep Zeeland valt komende nacht voor zo’n twee uur weg. Dat is het gevolg van werkzaamheden in de toren in Goes. KPN vernieuwt de zenders die nodig zijn voor de FM-frequenties van de radiozender van Omroep Zeeland. Lees verder.
  • Brava3D, de 3D versie van de internationale cultuurzender Brava, is zich in hoog tempo aan het ontwikkelen. Op 1 april a.s. schakelt Brava3D over op een 24-uurs programmering met uitsluitend programma’s in 3D. De zender beschikt inmiddels over honderden uren aan 3D-registraties van opera’s, balletvoorstellingen en muziekuitvoeringen en is daarmee in zijn soort de eerste ter wereld. Brava3D is in Frankrijk te zien bij IPTV-distributeur FREE en in Nederland bij Glashart Media, Kabel Noord en op het 3D demokanaal van satellietexploitant SES Astra.
  • De OPTA gaat online bedreigingen voor smartphones in kaart brengen. Dat gebeurt omdat mobiele telefoons steeds vaker gebruikt worden om het internet mee op te gaan, meldt de telecomwaakhond maandag. Ook gaat de OPTA kijken of websites gebruikers toestemming vragen om een zogeheten cookie te plaatsen. Lees verder.
  • In zijn woonplaats Vroomshoop is gisteravond totaal onverwacht Jan Gerrits overleden. Jan Gerrits werd bekend als voorvechter van het Nederlandstalige lied. Hij was talentscout, producer en programmamaker. Voor Radio Oost was hij jarenlang de rechterhand van Harm Oet Riessen bij het programma Harms Farms. Lees verder.
  • Het cassettebandje, de langspeelplaat, de cd, internet. Bij elke grote technische ontwikkeling is het einde van de radio aangekondigd. Het medium zou verouderd zijn en jongeren niet meer aanspreken. De radio maakt af en toe een dip mee maar laat de laatste jaren juist flinke groei zien Lees verder.
  • Duizenden zakelijke klanten van KPN blijken een standaard inlognaam en wachtwoord te gebruiken op hun router. Hierdoor kunnen onbevoegden toegang krijgen tot de internetverbinding van ondernemingen. Lees verder.
  • De Belgische publieke omroep VRT verliest binnenkort definitief twee gezichtsbepalende programma’s: Man Bijt Hond en De Slimste Mens. Lees verder.
  • De NOS doet woensdag 21 maart rechtstreeks verslag van de herdenkingsdienst in het Belgische Lommel. Daar wordt, in het bijzijn van alle getroffen families, stilgestaan bij de slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland. Lees verder.
  • Een tv-spot van de FNV waarin een schaterlachende premier Mark Rutte figureert, heeft tot zo’n 60 klachten geleid bij de Reclame Code Commissie. ‘Best veel’, aldus een woordvoerster van de commissie. Lees verder.