Kort medianieuws 20 oktober 2011

radio538

  • Afrojack werkt vanaf volgende week voor Radio 538. De Nederlandse dj gaat elke vrijdag- en zaterdagnacht het programma Jacked presenteren, maakte Afrojack woensdagmiddag bekend in de radioshow van zijn kersverse collega Ruud de Wild. Lees verder.
  • Tweede Kamerlid Afke Schaart hekelt een overheidsrapport over graafschade door glasvezelaanleg. Volgens haar heeft het Agentschap Telecom onnodig schade veroorzaakt. Lees verder.
  • Koningin Beatrix is niet overleden. Er vindt geen herdenking plaats. Een satirisch filmpje met die strekking van LuckyTV dat vanavond aan het einde van De Wereld Draait Door (DWDD) werd uitgezonden, heeft tot veel verontwaardiging op internet geleid. Lees verder.
  • Commerciële zender MTV denkt een gat in de markt te hebben gevonden door een reallife-soap over de anti-Wall Street-betogers te gaan beginnen. Via de Amerikaanse marktplaats Craigslist zocht de zender naar deelnemers van de Occupy Wall Street die het niet erg vonden om mee te werken aan de soap. Lees verder.
  • René van der Gijp zal niet aanschuiven in het RTL Boulevard-achtige dagelijkse voetbalprogramma (voorlopige werktitel: ‘VI Daily’), dat waarschijnlijk vanaf januari te zien is op RTL7. Dat is te lezen in de Nieuwe Revu van deze week (#42), waarin een uitgebreide reportage over René van der Gijp staat. Lees verder.
  • Uitgever Wegener blijft onzeker over de toekomst. De inkomsten uit advertenties namen ook in het derde kwartaal af en van herstel is op de Nederlandse markt nog geen sprake, zo liet de uitgever van onder meer regionale kranten en De Pers vandaag weten. Lees verder.