Kort medianieuws 21 juli 2011

kranten

  • De directie van de Franstalige krant Le Soir heeft dinsdag de enige interne kandidaat voor de post van hoofdredacteur, die van journalist Maroun Labaki, geweigerd. Dat heeft de journalist zelf meegedeeld. Lees verder.
  • De betonnen voet van de zendmast bij Hoogersmilde en de restanten van de installatie daarbovenop vormen een treurige aanblik. De brand in de toren roept veel vragen op. Naar de oorzaak van de brand, uiteraard. Maar ook naar de verantwoordelijkheid voor een goede televisie- en radiovoorziening in het hele land. Lees verder.
  • De VRT en minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) hebben geen idee wat het derde kanaal van de VRT gaat kosten. Dat was vanmiddag een van opmerkingen van de oppositie in de commissie Media in het Vlaams Parlement waar gedebatteerd werd over de nieuwe beheersovereenkomst. Lees verder.
  • RTL is tevreden over Tour du Jour (dat gisteren met 688.000 kijkers een nieuw hoogtepunt beleefde) en zou het programma volgend jaar graag opnieuw in de Nederlandse huiskamers brengen. Dat vertelde Wilfred Genee vanmorgen in het radioprogramma Evers Staat Op Lees verder.
  • ‘Voetbal International’ trapt na de zomer het nieuwe seizoen op maandag 1 augustus af. De spraakmakende voetbaltalkshow met Wilfred Genee, Johan Derksen en RenĂ© van der Gijp is er dus helemaal bij als de ‘voetballerij’ weer op gang komt. Lees verder.
  • Vodafone gaat per 1 augustus een abonnement aanbieden waarbij roaming binnen de bundel valt, blijkt uit interne info van de provider. Daarnaast vervalt het Bellen-abonnement en verlaagt de telco datalimieten voor Bel+SMS+Web-abonnementen. Lees verder.