Kort medianieuws 23 juni 2011

at5

  • De directie van de lokale Amsterdamse tv-zender AT5 heeft excuses aangeboden aan de GVB-ramconducteur die op non-actief is gesteld vanwege de publicatie van een foto waarop de man ligt te slapen. Lees verder.
  • Per 1 juli versterkt James Tjan (38) de NOS als project manager Nieuwe Media. In deze functie houdt hij zich vooral bezig met activiteiten op het gebied van mobiel en ‘emerging platforms’. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan connected tv en tablets zoals de iPad. 
  • De Britse regering stelt extra geld beschikbaar voor internationale BBC-uitzendingen in het Arabisch vanwege de volksopstanden in de Arabische wereld. De minister van buitenlandse zaken William Hague zei woensdag dat de BBC World Service 2,2 miljoen pond per jaar extra te besteden krijgt. 
  • Radio Noordzee, de voormalige vrije radio van Limburg uit de jaren tachtig en negentig, zal voor acht dagen live te horen zijn. Lees verder.
  • VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck had het gisteravond in Athene niet makkelijk om het protest tegen de Griekse regering te verslaan. Tijdens zijn live interventie voor Terzake werd hij geplaagd door groene laserlichtjes die betogers vanop het Syntagma-plein op hem lieten schijnen. Lees verder.
  • De directie van de Belgische krant Le Soir heeft 12 journalisten een ontslagregeling aangeboden. Hun vertrek is een onderdeel van het sociaal plan dat begin van de maand werd aangekondigd bij het ontslag van hoofdredactrice Béatrice Delvaux. Lees verder.
  • Tv-programma’s worden langer en er komen meer afleveringen van. Zo kan de publieke omroep flink bezuinigen, staat in het onderzoeksrapport waarop minister van Media Marja van Bijsterveldt (CDA) haar bezuinigingsplannen voor de omroep heeft gebaseerd. Het rapport werd donderdag openbaar. Lees verder.
  • De reclamecampagne voor Studio Brussels’s Music For Life heeft op het reclamefestival van Cannes een bronzen leeuw gewonnen. Het is het vierde jaar op rij dat de campagne rond Music For Life in de prijzen valt. Geen enkel ander Belgisch merk is daar ooit in geslaagd. Lees verder.
  • Alphen Stad FM/TV doet volgende week donderdag (30 juni) uitgebreid verslag op radio en televisie van de gemeenteraadsvergadering over de bezuinigingen en de aanstaande fusie. Lees verder.