Kort medianieuws 23 maart 2012

 • voetbalDe voetbalclubs in de Bundesliga kunnen binnenkort een aanzienlijk bedrag tegemoet zien als gevolg van een aanstaande megadeal in tv-land. De gesprekken over de rechten van de Bundesliga zijn op dit moment gaande. Lees verder.
 • Een Oostenrijkse ontwikkelaar van UPC blijkt verantwoordelijk te zijn geweest voor het vervangen van de indexpagina van de webmail. Aanvankelijk werd gedacht dat hackers erin waren geslaagd de website te bekladden met de tekst ‘geh scheissn’. Lees verder.
 • Paul de Leeuw is van plan zijn televisiecarrière op een laag pitje te zetten. “Begin 2014 verdwijn ik even van tv”, vertelt de presentator in het AD. Lees verder.
 • ‘Of het nu 950 duizend kijkers zijn of een miljoen; het maakt eigenlijk weinig uit’, vindt RTL7-baas Marco Louwerens over de kijkcijfers van het voetbalprogramma VI. ‘Maar dat getal heeft wel een magische klank, hè. Een miljoen… Fantastisch.’ Lees verder.
 • Omroep Walraven kan blijven uitzenden. De lokale omroep in Ravenstein deelt de komende drie jaar samen met Magus TV uit Megen een digitaal kanaal. Dit ter vervanging van het analoge kanaal, dat per 1 juli vervalt. Hierdoor dreigden beide omroepen hun uitzendingen te moeten staken. Lees verder.
 • De VRT wil een omroep zijn van en voor iedereen die in Vlaanderen woont. Om dit doel te bereiken heeft de openbare omroep zijn diversiteitscharter geactualiseerd. Gedelegeerd bestuurder Sandra De Preter heeft het nieuwe charter ondertekend. Lees verder
 • Sinds vandaag is streetview meer dan alleen streetview. Want ook de wereldberoemde Bernina spoorlijn van de Rhätische Bahn is nu opgenomen in Google Streetview. De spoorlijn wordt door Unesco gezien als werelderfgoed en is nu als eerste spoorlijn ter wereld in beeld gebracht door Google. Lees verder
 • Hoofdredacteur Henk Lemckert (43) van Omroep Brabant wordt per 28 maart benoemd tot directeur van de Brabantse regionale omroep. Hij blijft ook hoofdredacteur. Henk Lemckert volgt in deze functie Gert Bielderman op. Hij gaat per 1 juli met pensioen. Lees verder.
 • De aanvraag voor een nieuwe zendmachtiging voor radio en tv in Dordrecht gaat vandaag de deur uit naar het commissariaat voor de media in Hilversum. De twee organisaties die in 2007 streden om een zendmachtiging, Media 78 en RTV Dordrecht, hebben nu samen een zakelijk plan geschreven. Het personeel (vrijwilligers en medewerkers) zijn daarover ongerust. Lees verder.
 • Maandag start er weer een nieuw programma op TV 538. Vanaf dan is Ruuddewild.nl elke maandag tot en met donderdag van 18.00 tot 19.00 uur live te bekijken en te beluisteren op TV 538. Lees verder.
 • Alle dagbladen samen dalen 3 procent in bereik. Bij gratis dagbladen is het het dubbele Lees verder.