Kort medianieuws 23 mei 2012

kpn

  • De Belgische kabelaar Telenet zou een bod willen overwegen op KPN-dochter Base. Dat meldt Reuters. Het bedrijf zou het bod voorbereiden met investeringsmaatschappijen Blackstone, Cinven, Providence, Bain en KKR  Lees verder.
  • Een 21-jarige man uit Oud-Beijerland heeft bekend dat hij 4900 kopie├źn van Nederlandstalige boeken en alle afleveringen van tien seizoenen van een Amerikaanse televisieserie op internet gezet waarna ze onder meer via de website The Pirate Bay illegaal te downloaden waren. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Lees verder.
  • Omroep Brabant zendt donderdagavond de vierde play-offwedstrijd van EiffelTowers en ZZ Leiden live uit. De ploegen spelen in de Maaspoort in Den Bosch om de landstitel in het basketbal. De uitzending begint om 19.52 uur. Lees verder.
  • Naast Ziggo en XS4ALL zijn ook andere providers door Stichting Brein gesommeerd om een nieuw ip-adres van The Pirate Bay te blokkeren. KPN en Tele2 weigeren dit te doen zonder bevel van de rechter. Lees verder.