Kort medianieuws 24 mei 2011

  • ntrDe NTR start binnenkort met het uitzenden van een serie over “Het Nederlandse aandeel in de internationale slavernij.” Volgens de omroep is dat “het meest verzwegen onderdeel van de vaderlandse geschiedenis.” Lees verder.
  • De gemeente Leudal gaat een glasvezelnetwerk in haar gemeente aanleggen. Voorwaarde is dat tenminste 30% van de huishoudens in het aansluitgebied een abonnement afsluit bij één van de deelnemende aanbieders van internet, tv en telefonie via glasvezel. Het netwerk wordt aangelegd door Reggefiber. Lees verder.
  • De Europese Commissie wil dat de handhaving van intellectuele eigendomsrechten zoals het auteursrecht wordt uitgebreid. Er moet strenger worden opgetreden tegen schending van auteursrecht op internet. Providers krijgen hier een rol in. Lees verder.
  • Paul de Leeuw heeft wel weer interesse in een show op de zaterdagavond. Dat vertelde de presentator in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM. ‘Je merkt wel dat de zaterdagavond op Nederland 1 vrij beroerd is op dit moment. We moeten daar wat aan doen. Ik zou graag op de zaterdagavond weer wat willen maken.’ Hij stelt dat hij niet meteen in augustus of september aan de slag wil, maar pas later ‘als er iets goeds ligt’. 
  • Buma/Stemra herkent zich niet in de recente ‘belachelijke’ beeldvorming, de directiesalarissen zijn volstrekt marktconform en onder de Europese norm, Lees verder.