Kort medianieuws 24 mei 2012

  • upcOp woensdag 27 juni a.s. gaat UPC in een aantal van haar verzorgingsgebieden aanpassingen doorvoeren in het analoge zenderaanbod. De kabelexploitant geeft daarmee gehoor aan de adviezen van de programmaraden. Als gevolg hiervan gaat BravaNL nu ook deel uitmaken van het analoge basispakket in Zuidoost Brabant (regio Eindhoven), Gelderland Zuid (regio Arnhem/Nijmegen) en Gelre West. Hiermee ziet de nieuwe cultuurzender, die inmiddels nagenoeg landelijke dekking geniet, haar bereik opnieuw fors groeien.
  • Een omstreden reclamespotje van de Nederlandse Energie Maatschappij over het Europees kampioenschap voetbal kan volgens de Reclame Code Commissie door de beugel. De commissie heeft een klacht ertegen afgewezen, zo heeft zij woensdag laten weten. Lees verder.
  • Het eenmalige donorprogramma van BNN Hart Nodig is woensdagavond door 861.000 kijkers gezien. Lees verder,
  • Ilse DeLange is dinsdag dj op Sky Radio. Vanaf 10.00 uur is de 34-jarige zangeres eenmalig een uur lang te horen in haar eigen programma op 101 FM. DeLange is daarmee de eerste presentatrice ooit bij het nonstopmuziekstation, dat zegt ‘fan’ te zijn van de zangeres. Lees verder.
  • Kijkers van de Amerikaanse nieuwszender Fox News blijken slechter geïnformeerd over de actualiteit dan mensen die helemaal géén nieuws kijken. Dat blijkt althans uit onderzoek van de Fairleigh Dickinson University in de Amerikaanse staat New Jersey. Lees verder.
  • De Zeeuwse kabelaar en energieleverancier Delta gaat mobiele telefonie aanbieden. Er kan tegen Nederlands tarief gebeld worden in België en abonnees van DELTA Mobiel kunnen elkaar onderling gratis bellen. Daarnaast is er ook een vast nummer van ZeelandNet te kiezen waar gratis naar gebeld kan worden Lees verder.
  • Europa krijgt een nieuwe prijs voor kwaliteitsjournalistiek. De zogeheten European Press Prize zal op 26 februari 2013 voor het eerst worden uitgereikt in De Balie in Amsterdam en moet de Europese kwaliteitsjournalistiek, gedrukt of online, een duwtje in de rug geven Lees verder.
  • Journalisten van de Vlaamse openbare omroep VRT mogen geen onderzoeksjournalistiek voor derden ondernemen. Lees verder.
  • Aan het eind van het eerste kwartaal van 2012 had Rekam in Gouda 19.996 abonnees voor televisie. Concurrent Caiway (op hetzelfde netwerk beschikbaar) had 14.501 abonnees.Op de Rekam kabel is geen analoge televisie meer beschikbaar, maar de consument kan er wel kiezen uit twee aanbieders; Lees verder.
  • De doorsnee fan van het Nederlands elftal is minder agressief dan de gemiddelde Ajaxfan. Daarom maakt Radio 538 een goede kans om van de gemeente Amsterdam toestemming te krijgen om tijdens het EK voetbal op het Museumplein oranjefeesten te organiseren. Lees verder