Kort medianieuws 25 januari 2012

lokaleomroep

  • De Vughtse radiozender AVULO FM wil voor de zomer nog een verbouwing realiseren van het verouderde interieur. De Vughtse omroep vierde vorig jaar het 25-jarig bestaan en werkt thans met 65 vrijwilligers van wie een twintigtal jongeren.  De omroep is verder bezig met een uitbreiding van het bestuur. Lees verder.
  • Bedrijven mogen hun 0900-servicenummers niet meer per minuut in rekening brengen. Consumenten betalen voortaan een vast bedrag voor het hele gesprek of hetzelfde tarief als voor een telefoontje naar een vast nummer. Lees verder.
  • Het kwakkelende KPN wil met een prijzenslag, abonnementen met meer belminuten en nieuwe internetdiensten mobiele bellers van Vodafone en T-Mobile wegkapen. Lees verder.
  • Er is verbijstering bij enkele fracties in de Drentse Staten over een miljoenensubsidie van het Noorden aan de nieuwe politieserie Moordvrouw van RTL 4. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, SNN, betaalt namelijk bijna 1 miljoen euro mee aan de politieserie met 10 afleveringen. Lees verder.
  • Jan Müller, directeur van stichting Beeld en Geluid, twijfelt of de Beeld en Geluid Awards volgend jaar wel doorgang kunnen vinden. De NPO verleende voor het eerst geen steun aan de vakprijzen voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse tv-programma’s en multimediaconcepten. Lees verder.
  • Vlak tegen de binnenstad aan heeft de nieuwe lokale omroep EVA uit Amersfoort de bovenverdieping gehuurd in het pand van Engel Repro&Druk aan de Persynstraat. De afgelopen weken is er geschilderd en apparatuur geplaatst. EVA is begonnen met zijn radio-uitzendingen via FM 105.2 MHz. Lees verder.
  • “Het aanbieden van ondertitelde actuaprogramma’s van de RTBF door de VRT via uitgesteld kijken past zeker in de beheersovereenkomst. Voor de concrete uitwerking is de VRT verantwoordelijk. Ik kijk uit naar initiatieven die de VRT in dit verband zal nemen, maar kan er zelf niet op vooruitlopen.” Dat antwoordt Vlaams minister van Media Ingrid Lieten op een schriftelijke vraag van Bart Tommelein Lees verder.