Kort medianieuws 25 mei 2011

voetbal

  • Kabeloperator Telenet kan voor het eerst in zijn geschiedenis voluit meebieden op de exclusieve rechten voor het Belgische voetbal. De Raad voor Mededinging heeft immers beslist dat Telenet de beelden van de Belgische competitie bij het eventueel binnenhalen van het voetbalcontract niet met andere aanbieders zou moeten delen. Lees verder.
  • De Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie) heeft vorig jaar een boete van 395.000 euro opgelegd gekregen van telecomtoezichthouder Opta wegens overtreding van de telemarketingregels in 2008 en begin 2009. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Lees verder.
  • Ymke Wieringa gaat een schadeclaim indienen tegen producent Eyeworks. De BN’er met C-status wil volgens medejunglemeise Britt Dekker een claim indienen, omdat Ymke in Echte Meisjes in de Jungle was gebeten door een slang. Lees verder.
  • Het drama rondom Ryan Giggs lijkt steeds meer uit de hand te lopen. Vorige week doken verhalen op dat de voetballer van Manchester United een affaire zou hebben gehad met model Imogan Thomas. Voor het huis van Giggs is het inmiddels een groot mediaspektakel. Lees verder.
  • UPC wijzigt op 4 juli het zenderaanbod. UPC wijzigt de pakketten naar aanleiding van de adviezen van de programmaraden. Zie hier de wijzigingen per programmaraad via de website Kabelraden.nl