Telenet komt met tv-zender met alleen vrouwensport

Het Belgische mediabedrijf Telenet start vrijdag met een sportzender waarop alleen vrouwensport is te zien: W-Sport.

Competities

W-Sport biedt onder andere live verslaggeving van onder meer de vrouwelijke Premier League en vier andere Europese voetbalcompetities, basketbal, triatlon, paardrijden en boksen. Alle Telenet TV-klanten kunnen gratis afstemmen op de zender.

1.000 uur per jaar live verslag

Het aanbod van W-Sport is uitgebreid en divers. Er is veel aandacht voor voetbal, met onder andere de Premier League voor vrouwen en de Italiaanse, Duitse en Nederlandse vrouwencompetities. Daarnaast heeft de zender de rechten van het PAC12 basketbaltornooi, de Superleague triatlon, de Global Champions Tour in het paardrijden en de IBA Wereldkampioenschappen boksen. Naast alle liveverslaggeving, staan er ook documentaires en shows rond vrouwensport op het programma, onder andere over Simone Biles, Venus Williams en Naomi Osaka.

Kijken

Alle Telenet TV-klanten zullen gratis op W-Sport kunnen afstemmen via kanaal 219 in Vlaanderen en kanaal 624 in Brussel en Wallonië. Telenet zorgt voor een ‘plug & play’ van W-Sport. Dat betekent dat de originele Engelstalige commentaar behouden blijft. Op termijn (in de loop van 2023) zou W-Sport ook gedeeltelijke ​ Nederlandstalige ondertiteling voorzien, en mogelijk ook Belgische competities aan hun aanbod toevoegen.