Kort medianieuws 26 april 2011

max

  • Vanaf mei presenteert Elles de Bruin elke woensdag het MAX-Radioprogramma ‘Twee Dingen’ op Radio 1. Op de overige werkdagen is de presentatie in handen van Margreet Reijntjes. Elles is al sinds 2007 de presentatrice van de consumentenprogramma’s van MAX. Daarnaast was zij tot mei in dienst van de VPRO, waar ze onder meer ‘Villa VPRO’ presenteerde. (Max)
  • Zangeres Lianne Abeln heeft tijdens de Dag van de Groninger Muziek de Grunny van RTV Noord gekregen. Daarmee eert de omroep de zangeres die al meer dan vijftig jaar haar publiek weet te raken met haar luisterliedjes. Lees verder.
  • Google gaat films verhuren via videowebsite Youtube. Er zouden volgens anonieme bronnen afspraken zijn gemaakt met filmmaatschappijen en een cacheversie van een nieuwe Youtube Store is uitgelekt. Lees verder.
  • De 26-jarige Paul Oudshoorn en de 23-jarige Marieke Dijkman uit Onstwedde beginnen hun eigen dieetshow, die te volgen is op internet. De twee deden mee aan het SBS6-programma De Afvallers, maar die show is van de buis gehaald. Paul en Marieke hebben de smaak zo te pakken, dat ze zelfstandig verder gaan. Ze doen dat op hun site volgonzedroom.nl, waarop verhalen, foto’s en filmpjes van weegmomenten komen te staan. (RTV Noord)
  • Mascotte Pardoes van het sprookjespark de Efteling krijgt behalve een eigen attractie ook een eigen televisieserie op de televisiezender Nickelodeon. Lees verder.
  • Paleis Soestdijk is binnenkort tijdelijk in gebruik als televisiestudio. Het NCRV-debatprogramma Rondom 10 wordt op Koninginnedag rechtstreeks uitgezonden uit het voormalige onderkomen van koningin Juliana en prins Bernhard. Voor het eerst biedt het paleis onderdak aan een livediscussieprogramma, aldus de NCRV. Lees verder.
  • Canal Digitaal bericht dat een aantal radiozenders gaat verhuizen naar een andere transponder en frequentie op de ASTRA-satelliet. Deze verhuizing vindt op 30 april plaats. Vanaf dan zijn de zenders niet meer op de oude frequentie te ontvangen. De radiozenders waar het om gaat zijn Radio 1 – 2 – 3FM – 4 – 5 – 6, Kink FM, Sky Radio, Radio 538, 538 Juize, Radio 10 Gold, Radio Veronica, Arrow Jazz en Arrow Classic Rock. Meer informatie via: http://www.canaldigitaal.nl/klantenservice/nieuws/radio-frequentiewijzigingen.aspx
  • Een afgewezen kandidaat van de Russische Big Brother kon het niet verkroppen dat hij keer op keer niet door de voorselectie van het programma kwam. Hij pleegde daarom een bomaanslag op het huis en haalde daarmee alsnog de media. Lees verder.
  • De Nederlandse televisie bestaat dit jaar 60 jaar. Om dat te vieren geven TNT Post en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een speciale postzegelserie uit met geluid. Lees verder.