Kort medianieuws 26 april 2012

  • krantenKrantenuitgever Wegener heeft in het eerste kwartaal opnieuw geleden onder dalende inkomsten uit advertenties. Door de onzekere politieke en economische omstandigheden is de ommekeer daarbij nog niet in zicht, zo meldde de uitgever van regionale dagbladen  en huis-aan-huiskranten vandaag. Lees verder.
  • KPN is bezig met de aanvraag van een eigen top-level domein. Datanews meldt dat de Leuvense dienstenbedrijfje Sensirius de aanvraag en het beheer voor zijn rekening neemt. Lees verder.
  • KPN, Vodafone en T-Mobile willen klanten van elkaar overnemen bij storingen en grote calamiteiten in hun mobiele netwerken. Die bereidheid hebben de drie telecombedrijven gisteren vastgelegd. Daar gingen langdurige storingen aan vooraf, recent bij Vodafone door brand, waardoor honderdduizenden klanten dagen afgesloten bleven. Ook KPN liet vorige week klanten in de steek. Lees verder.
  • De Stichting Nederlandse Top 40 is boos op nrc.next. De samensteller van de top veertig vindt dat de ochtendkrant de indruk wekt dat de hitlijst wordt gemanipuleerd. De stichting overweegt juridische stappen en eist een rectificatie. Lees verder.
  • De KPN-dienst Back-up Online kampt met storingen waardoor gemaakte backups niet zijn te benaderen. KPN erkent de storing, maar weet nog niet wanneer de problemen zijn opgelost. Ook over een mogelijke compensatie is niets bekend. Lees verder.
  • Gisteren werd bekend dat VI Oranje (én Tour du Jour en De Spelen) deze zomer niet op RTL7, maar op RTL4 zullen worden uitgezonden. Dit heeft echter tot gevolg dat de vroege editie van VI Oranje sneuvelt, zo heeft RTL bevestigd aan SigaarSnor.blogspot.com Lees verder