Kort medianieuws 26 juni 2011

  • npoZes van de negen kabinetsplannen wordt door een meerderheid van de kiezers gesteund. Dat blijkt zondag uit een onderzoek van Maurice de Hond. Met 76% vallen de bezuinigingen op omroepen het meest in de smaak bij het electoraat.
  • De lokale omroep voor Grave en Cuijk, Rivierstad FM, hoopt binnenkort een nieuwe etherfrequentie in gebruik te nemen. Rato zendertechniek vond een nieuwe frequentie voor de radiozender en kwam met 88.4 MHz als oplossing. Na het nodige heen en weer met Agentschap Telecom over de beperkingen van de frequentie, is er nu een diagram waar de zender aan moet voldoen. Lees verder.
  • Google zou plannen hebben om een gamedivisie op te zetten. Deze nieuwe afdeling zou games moeten leveren voor een vernieuwd Google TV-platform. Aanleiding voor de geruchten is een vacature bij Google voor een productmanager. Lees verder.
  • De programmaraad Zuid-Holland Zuid heeft bericht gekregen van Radio Moonlight dat deze zender per 1 juli stopt met doorgifte in Zuid Holland Zuid. Hiermee komt een einde aan drie jaar beschikbaarheid van deze kleine regionale radiozender via de kabel. Lees verder.
  • Het telecombedrijf Belgacom blijft voor de uitzendingen van het zaterdagavondvoetbal ook volgend seizoen samenwerken met het productiehuis Woestijnvis. Lees verder.
  • De hackersgroepering LulzSec heeft in een verklaring aangekondigd dat het zichzelf zal opheffen. Een precieze reden noemt de groepering niet. In een laatste ‘dump’ van de groep zijn documenten van onder andere AOL en AT&T gepubliceerd. Lees verder.