Kort medianieuws 26 maart 2013

 • sbsnederlandHet lijkt erop dat Sanoma ten tijde van de overname van SBS Nederland zo enthousiast was dat het met John de Mols Talpa in zee kon, dat het geen oog had voor de harde zakelijke afspraken die nog gemaakt moesten worden. Dat blijkt uit een zakelijk document dat in handen is van de Volkskrant.
 • KPN is al jaren koning in de zakelijke telecommarkt. Maar Vodafone is KPN bij de mobiele abonnementen bijna gepasseerd. De voorsprong van begin 2010 van 10% is snel geslonken tot nog 1%, blijkt uit onderzoek van Computer Profile. Vodafone lijkt vooral bij overheden en gezondheidszorg marktaandeel van KPN te winnen.
 • De zender TNT HD is in april zender van de maand bij kabelaar SKV Veendam. Dat betekent dat deze zender in de maand april kan worden bekeken door alle abonnees die beschikken over HD-apparatuur. TNT HD is te ontvangen via kanaal 247.
 • De lach van Bart de Graaff schalt weer door de ether. De stem van de in 2002 overleden BNN-oprichter en presentator is te horen in een radiospotje waarmee de Bart de Graaff Foundation kandidaten oproept zich tot 12 mei aan te melden als Bikkel 2013. lees verder
 • VRT Ketnet neemt vanaf dit jaar niet meer deel aan de liedjeswedstrijd Junior Eurovisiesongfestival. De jongerenzender van de VRT gaat wel nog op zoek naar jong muzikaal talent van eigen bodem in “Wie wordt junior 2013?”. lees verder
 • De Volkskrant en Trouw hebben in een jaar tijd hun papieren oplage met ongeveer 1000 exemplaren zien stijgen. Dat blijkt uit de cijfers over het laatste kwartaal van 2012, die onderzoeksinstituut HOI vandaag heeft gepubliceerd. NRC Handelsblad schroefde de papieren betaalde oplage juist met 3000 kranten terug. Wel verkocht die krant 7000 meer webabonnementen.
 • De nieuwe televisiezender DJAZZ.tv is de afgelopen negen maanden hard gegroeid. De muziekzender, die in juni 2012 van start ging, is in Nederland inmiddels te zien bij onder meer UPC, Glashart Media en KPN. Daarnaast is DJAZZ.tv in september van start gegaan bij het grote Franse digitale satelliet- en IPTV-platform CANALSAT. Omdat de verwachting is dat de groei van DJAZZ.tv het komende jaar verder door zal zetten, is Anne de Wilde per 1 april a.s. benoemd als zendermanager. Anne was al vanaf het begin bij DJAZZ.tv werkzaam als muziekredacteur.
 • Radio 1 staat vrijdag 29 maart de hele dag in het teken van de belastingaangifte. Alle programma’s van de publieke nieuws- en sportzender besteden vanaf 6.00 uur aandacht aan de belangrijkste fiscale thema’s. Een panel met deskundigen beantwoordt vragen van luisteraars en bekende Nederlanders vertellen in “Het belastingformulier van…” over hun gevoel bij de blauwe envelop.
 • 3FM doet komende maanden uitgebreid verslag van het festivalseizoen. De publieke popzender is aanwezig op nationale en internationale festivals zoals Paaspop, Pinkpop, Best Kept Secret Festival, Concert at Sea, Rock Werchter, Sensation, XO Live, North Sea Jazz, Nijmeegse Vierdaagsefeesten, Zwarte Cross, Solar, Sziget, Lowlands, Mysteryland en Valtifest. De 3FM jocks doen voor de luisteraar verslag van de beste live acts, spotten opvallende nieuwkomers en peilen de sfeer op het festivalterrein. De 3FM festivalzomer gaat vrijdag 29 maart van start met Paaspop. 3FM zendt twee dagen live uit vanaf het festivalterrein in Schijndel; zaterdag van 18.00 tot 00.00 uur en zondag van 15.00 tot 22.00 uur.
 • Een cameraploeg van de NOS is dinsdagmiddag met bakstenen bekogeld op het woonwagenkamp in Sint-Michielsgestel. De ploeg was daar vanwege de arrestatie van een bewoner dinsdagochtend voor de aanslag op het gemeentehuis in Waalre. De verslaggever, cameraman en televisiewagen zijn gevlucht en niet geraakt. De politie is gealarmeerd. Er is geen aangifte gedaan.
 • De lijst met medische fouten die in februari in handen van RTL Nieuws terecht is gekomen, is daar per ongeluk beland. Dat zegt het Openbaar Ministerie na onderzoek. Lees verder