Kort medianieuws 27 december 2011

radio2

  • Kartonnen versies van Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis heten een lange rij bezoekers welkom in het Top 2000 Café in Hilversum. Publiek kan er 14 uur per dag terecht om gratis de marathonuitzending van Radio 2 bij te wonen. Lees verder.
  • “Strijdbare liedjes, liedjes met een boodschap”, die vormen volgens de Winterswijkse PvdA’er de hoofdmoot van de ‘Top 2000 van Linkse Liedjes’. De afdelingssecretaris is tijdens Kerstmis met fractievoorzitter Bernhard Harfsterkamp deze andere Top 2000 begonnen. Lees verder
  • VRT-journalist Bruno Huygebaert is onverwachts overleden. Hij volgde het sociaal-economische nieuws voor radionieuws en -duiding. Hij was net 50 jaar geworden. Lees verder.
  • Een rechtbank in Ethiopië heeft dinsdag twee Zweedse journalisten veroordeeld tot 11 jaar cel. Ze hebben zich schuldig gemaakt aan het steunen van een terroristische organisatie, stelde rechter Shemsu Sirgaga. Lees verder.
  • De Belgische federale overheid verhoogt per 1 januari 2012 de BTW voor digitale televisie als dienst van 12 naar 21 procent. De verhoging is afgesproken in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet Di Rupo. Kabelaanbieder Telenet laat op haar website weten dat de BTW-verhoging klanten met een digirecorder maximaal 1,5 euro per maand meer gaat kosten. De diverse pluspakketten gaan ook in prijs omhoog. (Telecompaper)
  • Cartoonist Gregorius Nekschot houdt op met het publiceren van zijn tekeningen. Zijn uitgever heeft dat vandaag gemeld. Lees verder.
  • Jammerlijk genoeg is René van der Gijp al tijden niet meer te zien op televisie. Toch blijft hij voor de deelnemers aan de enquête van Voetbal International de beste analist die zijn mening geeft over voetbal. Ronald Waterreus daarentegen kan op minder steun rekenen. Lees verder