Kort medianieuws 27 mei 2011

caiw

  • Caiway zal in samenwerking met Sport1 op zaterdag 28 mei de UEFA Champions League finale tussen FC Barcelona en Manchester United live in 3D uitzenden voor haar Sport1 abonnees. De wedstrijd is te volgen op voorkeuze 317. Om de uitzending in 3D te zien dient men wel in het bezit te zijn van een HD-ontvanger en een 3D-televisie. (Persbericht).
  • De behaalde gemiddelde snelheid van internet in Nederland komt over het eerste kwartaal van 2011 uit op 15,5 Mbps. Een jaar geleden was dat nog 10,2 Mbps. ThinkstockDat meldt Telecompaper na onderzoek.Ook de beloofde snelheid door providers is gegroeid: van 16,2 Mbps in het eerste kwartaal van 2010 naar 24,9 Mbps nu. Lees verder.
  • De extra nieuwsuitzendingen over de arrestatie van ex-generaal Ratko Mladic hebben gisteren niet veel meer tv-kijkers getrokken. Lees verder.
  • Ab Trik is per direct de voor van de Vereniging van CommerciĆ«le Radio (VCR). De CEO van de Sky Radio Group volgt Martin Banga die eind maart plotseling overleed. Banga bekleedde de functie sinds de oprichting van de VCR zestien jaar geleden
  • CAI Harderwijk, een van de kleinste zelfstandige kabelexploitanten, gaat glasvezel aanleggen naar de woningen van haar 16.000 abonnees. Vandaag is het startsein gegeven voor de werkzaamheden in de wijk Drielanden. Binnen twee jaar moet geheel Harderwijk op glas zijn aangesloten. Ook het lokale bedrijfsleven zal profiteren van deze beslissing omdat alle bedrijventerreinen nadrukkelijk in de uitrol worden meegenomen. Vandaag sloeg CAI Harderwijk het aanbod van Rabo Bouwfonds af om huurder te worden van een door deze investeerder aangelegd glasvezelnetwerk. (Persbericht)
  • Radio M Utrecht heeft een recordaantal luisteraars behaald. In de maanden maart en april stemden 9,5 procent van de luisteraars in de provincie af op Radio M. De regionale zender is daarmee opgeschoven tot de vierde omroep in de regio, achter Radio 538, Radio 2 en Q-Music. De stijgende cijfers volgen op een nieuwe programmering van de zender. (Radio M)
  • Radio-dj Lindo Duvall en Radio 538 zijn per direct uit elkaar. Lindo was net terug na een burn-out. Dit heeft een woordvoerder van de zender bevestigd aan Shownieuws. De radio-dj was weer aan de slag bij de zender, maar volgens de woordvoerder liep de samenwerking van beide kanten niet goed genoeg. Daarom heeft Lindo, in overleg met de zender, besloten om de samenwerking per direct beĆ«indigen.Wat Lindo nu gaat doen is nog onbekend. (Telegraaf)
  • UPC wijzigt in Haarlem op 4 juli het zenderaanbod van de analoge kabel. AT5 zal in de hoofdstad van Noord-Holland van de kabel verdwijnen en plaats maken voor Euronews.BBC World News zal ook van de kabel verdwijnen. UPC wijzigt de pakketten naar aanleiding van de adviezen van de programmaraad. SLAM!TV komt nieuw op de kabel in Haarlem. Deze zender werd geadviseerd vanwege het verdwijnen van muziekzender TMF.Voor de radiozenders op de Haarlemse kabel zijn er geen wijzigingen. (RTV NH)