Kort medianieuws 27 oktober 2011

  • youtubeVideosite YouTube lanceert op korte termijn een nieuw design waarbij de nadruk ligt op verschillende ‘kanalen’. Hierin moeten video’s met een vergelijkbare inhoud gebundeld worden zodat gebruikers makkelijker door de vele filmpjes kunnen zoeken. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen bij de site. Lees verder.
  • De Ier Michael Roy Barry zegt dat hij het concept van ‘blinde audities’ zoals bij het programma The Voice of Holland heeft bedacht. Barry zou The Voice al in 2008 officieel hebben laten registreren. Lees verder.
  • De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) zit sinds 16 juli jl. zonder Raad van Toezicht. Met het ontbreken van een Raad van Toezicht wordt er thans geen toezicht gehouden op het beleid van de directie en de algemene gang van zaken binnen de NOS. Ook toezicht op  de pluriformiteit van het media-aanbod van de NOS, zoals de Mediawet stelt ontbreekt hierdoor.Lees verder.
  • De mededingingswaakhond NMa komt na nieuw onderzoek wederom tot de conclusie: KPN, Vodafone en T-Mobile hebben in 2001illegale prijsafspraken gemaakt. Ze krijgen miljoenenboetes. Lees verder.
  • Voor iedereen in de provincie Zeeland die nieuwsgierig is naar de kwaliteit van  High Definition (HD): Van 31 oktober tot en met 13 november zijn alle zenders uit het HD-pakket door iedereen met DELTA DIGITALE TV gratis te bekijken*. Het HD-pakket bestaat uit 17 zenders, waaronder: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, Net5, SBS6 en Veronica.Als u vóór 14 november een jaarabonnement neemt op het HD-pakket, dan ontvangt u de eerste zes maanden 50% korting
  • sc Heerenveen heeft donderdag afstand genomen van de berichtgeving van Omrop Fryslân over Robert Veenstra. De voorzitter zou volgens de regionale omroep geregeld gokken op wedstrijden van zijn eigen club Lees verder.