Kort medianieuws 28 juli 2011

bbc

  • Bij aanvallen op overheidsgebouwen in de stad Tarin Kowt in de zuidelijke Afghaanse provincie Uruzgan, zijn in totaal 18 mensen omgekomen. Er vielen daarnaast 37 gewonden, aldus het hoofd van de provinciale gezondheidsdienst. Onder de doden is een lokale verslaggever van de Britse omroep BBC. Lees verder.
  • Uitgeversconcern Reed Elsevier heeft in het eerste halfjaar van 2011 een nettowinst geboekt van 377 miljoen pond sterling. Dit was 19 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend. Lees verder.
  • De SP wil dat inlichtingen- en veiligheidsdiensten geen agenten en informanten ronselen onder journalisten, ontwikkelingswerkers en politici. Kamerlid Ronald van Raak roept minister Donner van Binnenlandse Zaken op tot een verbod. ‘Donner gaat een principiële discussie uit de weg’, zegt hij in een interview met de Volkskrant. Lees verder.
  • De Belgische kabelmaatschappijen Telenet, VOO en Numericable hebben een akkoord bereikt over het uitzenden van Belgische voetbalwedstrijden, zo hebben ze bekendgemaakt. Ook mensen die in Brussel wonen of in de gemeenten Wemmel of Drogenbos, zullen hierdoor thuis wedstrijden uit de nationale voetbalcompetitie kunnen bekijken. Lees verder.
  • Hans Kraay Jr. zal in het nieuwe seizoen voorlopig toch niet twee, maar nog steeds gewoon één keer per maand aanschuiven aan tafel bij Voetbal International. Dat vertelde hij vanmiddag in de Coen & Sander Show op Radio 3FM. Lees verder.
  • Dolly Parton is in een 50-minuten durend programma te gast bij Nashville FM. Dolly praat uitgebreid over het schrijven van haar songs, het countrywereldje, haar vader, de World Tour 2011 – waarbij Dolly van 21 augustus t/m 15 september optredens geeft in Engeland, Schotland, Ierland, Denemarken en Zweden – en over het nieuwe album “Better Day”. Meer informatie: http://www.nashvillefm.nl/