Kort medianieuws 28 juni 2011

ntr

  • Sipke Jan Bousema gaat volgend televisieseizoen aan de slag bij de NTR. De presentator maakte in maart bekend te vertrekken bij de AVRO. Wat hij precies gaat doen bij zijn nieuwe werkgever wil hij nog niet zeggen.  “Dat wordt in het nieuwe seizoen bekend”, laat hij weten.Sipke Jan presenteerde in de twaalf jaar dat hij bij de AVRO in dienst was onder andere Opsporing verzocht, Wie is de Mol? Junior en Museumbende.
  • Leonie ter Braak vertrekt bij RTV Oost. De presentatrice maakte het nieuws dinsdag zelf via Twitter bekend. Ter Braak heeft een baan achter de schermen bij productiehuis Talpa van John de Mol gekregen. Ter Braak presenteert alleen deze week nog drie keer het programma En Dan Nog Even Dit. De presentatrice geeft aan haar collega’s en RTV Oost te gaan missen, maar had ook altijd al de ambitie landelijk te gaan werken.
  • Na Patty Brard moet ook Ellemieke Vermolen het veld ruimen bij SBS. Dat zegt Albert Verlinde in De Goeiemorgenshow van Q-Music. Lees verder.
  • In Maastricht hebben dinsdagmiddag duizenden klanten va KPN meer dan drie uur zonder internet, televisie en telefoon gezeten. Dat kwam door een storing in het netwerk. Die ontstond volgens KPN rond het middaguur en duurde tot kwart over drie. (L1)