Kort medianieuws 28 november 2011

internet

  • Het Immigration and Customs Enforcement, onderdeel van het Department of Homeland Security, is bezig om ruim 130 domeinnamen in beslag te nemen, het grootste aantal tot nu toe. De sites zouden zich schuldig maken aan piraterij. Lees verder.
  • De politie heeft zondagavond een 15-jarige jongen uit Maassluis aangehouden omdat hij op twitter had geschreven dat er die avond een schietpartij zou plaatsvinden in winkelcentrum De Koningshoek in Maassluis. Lees verder
  • De Belgische frequentieveiling voor 4g-netwerken gaat maandag van start. Aan de veiling doen twee nieuwkomers mee, waarvan er een zeker frequentieruimte zal krijgen. Het is nog onduidelijk wanneer de veiling is afgelopen. Lees verder.
  • De gemeenten Middelburg en Vlissingen steunen een verzoek voor de oprichting van een nieuwe lokale omroep. Veere nog niet. Stichting Media Walcheren spreekt maandagavond daarom in tijdens een commissievergadering in Domburg. Lees verder
  • Veel FC Zwolle supporters hadden er zondag de pest in dat nergens de voetbalwedstrijd en IJsselderby tussen GA Eagles en FC Zwolle live op televisie te zien was Lees verder.
  • 100%NL heeft haar FM bereik in Overijssel verder uitgebreid. Het radiostation is vanaf nu vanuit Hengelo te ontvangen op de nieuwe frequentie 97,6 FM. Hiermee is 100%NL in het midden en oosten van de provincie Overijssel flink beter te ontvangen op de autoradio en portable radio. Met name op de lijn Hengelo – Almelo – Den Ham is het signaal van 100%NL een stuk sterker geworden. (Persbericht)