Kort medianieuws 29 maart 2012

  • afstandsbedieningJeroen Pauw en Paul Witteman hebben met een uitzending rond de kwestie ‘Mauro’ de prijs voor het beste Nederlandstalige interview gewonen. De Luis 2011 werd toegekend voor het spraakmakende dubbelgesprek met staatssecretaris van Economische Zaken Henk Bleker en Mauro Manuel, de jonge Angolees die bijna negen jaar in Nederland te hebben gewoond, gedwongen terug moet. Lees verder.
  • ‘Morgen verschijnt de laatste editie van De Pers. Tijd om die krant eens grondig te prijzen. Nu durven we wel toe te geven: ook wij bij de Volkskrant hebben De Pers al die tijd met plezier gelezen.’ Met die tekst adverteert De Volkskrant vandaag als wikkel om de voorlaatste editie van de gratis forenzenkrant De Pers. Lees verder.
  • De bezuinigingen in Nederland lijken ook Radio Nederland Wereldomroep (RNW) niet te ontzien. Per 11 mei stoppen de Nederlandstalige uitzendingen van het medium wereldwijd en ook de toekomst van de Caribische redactie is een groot vraagteken. Lees verder.
  • Het sociale netwerk Facebook maakt in mei zijn entree op de aandelenbeurs in New York. Dat meldde The Wall Street Journal woensdag op basis van bronnen. Lees verder.
  • Twee jaar na zijn vertrek bij de NCRV is Jochem van Gelder eindelijk weer aan de bak. De presentator gaat bij SBS aan de slag. Dat bevestigt de zender aan RTL Boulevard. Lees verder.
  • De Consumentenbond kan de nieuwe Geldgids deze week niet versturen omdat de Haagse rechtbank een artikel heeft verboden. In het verhaal zegt iemand dat zijn pensioengeld riskant is beheerd door Matrix Asset Management uit Delft. Lees verder.
  • Het decor van het televisieprogramma “Villa Vanthilt” heeft in Barcelona de eerste prijs gewonnen op de PromaxBDA Awards in de categorie beste onetime only decor of set design. Lees verder.