Kort medianieuws 29 september 2011

 • caiwCaiway biedt naast de High Definition zender Sundance Channel HD per 29 september ook de standard kwaliteit zender Sundance Channel aan in het Delight pakket op voorkeuze 109. Sundance Channel brengt vooral wereldfilms, documentaires en korte films met daarbij ook aandacht voor de filmwereld zelf. Deze zender is een initiatief van Robert Redford, en ligt in het verlengde van het beroemde Sundance Film Festival. De zender is opgenomen in het Delight pakket op voorkeuze 109. Per 29 september komt de televisiezender C-Classic (voorkeuze 131) te vervallen. De zender maakte deel uit van het Delight pakket.
 • Harry Mens eist een rectificatie van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), meldt de NOS. De VEB waarschuwde gisteren voor producten die worden aangeprezen in het programma van Mens, Business Class, dat elke zondagmorgen te zien is. Lees verder.
 • De Europese Commissie wil excuses nadat een van haar woordvoerders woensdagavond tot driemaal toe voor “idioot” werd uitgescholden op de Britse openbare omroep BBC. Woordvoerder Amadeu Altafaj stapte er boos op. Lees verder.
 • Liefhebbers van klassieke muziek gaan binnenkort bij de AVRO strijden om de titel Maestro in de gelijknamige show. Kandidaten proberen zich in het programma in acht weken te ontwikkelen tot dirigent van een bekend toporkest, zo maakt de omroep donderdag bekend. Lees verder.
 • Van de Nederlandstalige muziek die op de radio wordt gedraaid, is slechts 8 procent gezongen door vrouwen. Dat constateert onderzoeksbureau Nielsen Music, dat permanent alle muziek op de radio meet, donderdag. Lees verder.
 • De Apple TV moet vanaf 4 oktober ook beschikbaar zijn in Nederland. Dit heeft de Apple-website One More Thing vernomen van een betrouwbare bron. Lees verder.
 • Het gaat niet goed met de The Daily, de dagelijkse ‘krant’ voor de iPad van mediamagnaat Rupert Murdoch. Wekelijks heeft het medium maar 120.000 lezers, terwijl volgens Murdoch 500.000 lezers nodig zijn om quitte te spelen. Lees verder.
 • In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid wordt sinds 7.00 uur onafgebroken televisie gekeken. Lees verder.
 • De Belgische voetbalfans zijn hun favoriete sport gevolgd naar vtm. De voorbije zondagen stemden gemiddeld 400.000 kijkers af op ‘Stadion’, de nieuwe voetbalshow van de commerciële omroep. Lees verder.
 • Journalisten van de Vlaamse publieke televisie VRT zijn gestraft voor overtredingen tijdens het spraakmakende proces tegen de vermeende moordenaar Ronald Janssen in Tongeren. Lees verder.
 • Egyptische agenten in burger hebben donderdag een inval gepleegd in het gebouw van de nieuwszender Al-Jazeera Egypt Live in Caïro. Medewerkers werden hardhandig aangepakt en er zijn apparaten in beslag genomen, zei Ahmed Zein, nieuwschef van de zender.