Kort medianieuws 3 februari 2012

eo

  • Ook op de televisie dringt het winterweer door. Vanaf maandag is een week lang elke werkdag vanaf 17.00 uur het IJsjournaal van de EO te zien op Nederland 1. Tijs van den Brink en Jeroen Snel nemen dan het winternieuws van de dag door , aldus een woordvoerder van de EO. Lees verder.
  • Omroep Helmond, de nieuwe naam van SLOT Stadsradio, is vanaf dit weekeinde digitaal te bekijken via televisiekanaal 31 van UPC. De lokale Helmondse omroep presenteerde haar nieuwe gedaante vrijdagavond aan de eigen medewerkers en genodigden, in het Filmhuis. Lees verder.
  • Kees van Kooten (70) en Wim de Bie (72) zijn terug op televisie. Coen Verbraak zaagt het duo in een drieluik door over hun oeuvre dat reikt van Het Simplistisch Verbond  tot Keek op de Week. Verbraak kreeg daarvoor toegang tot het omvangrijke archief van de oud-tv-makers. Lees verder.
  • Iran belastert en bespioneert medewerkers van de Perzischtalige dienst van de BBC en heeft enkele van hun familieleden opgepakt. Die aantijging heeft de directeur-generaal van de Britse publieke omroep vandaag geuit. Lees verder.
  • Carnaval 2012 beleef je in beeld en geluid bij Omroep Brabant. Een speciaal TV-programma, zo’n veerig optochten, het Brabants Carnavalsconcert, Drie Uurkes Vurraf, Dweilradio, Brabantse Nachten zijn lang en nog veel meer. Lees verder.
  • Videostreambedrijf Netflix is technologie gaan gebruiken waarmee streaming HD-video tot vijftig procent kan worden gereduceerd. Normaal vergt streaming HD-video (720p) 3,8 Mbps en voor 1080p streams is ten minste 4,8 Mbps aan bandbreedte vereist. Met de meeste encodingtechnieken is tegenwoordig een reductie van zo’n 20 procent mogelijk. Lees verder.
  • Op 19 januari 2012 heeft Stichting BREIN onder meer Caiway verzocht om ook de toegang tot The Pirate Bay te blokkeren. Caiway heeft BREIN op 2 februari 2012 laten weten niet in te zullen gaan op het verzoek.