Kort medianieuws 3 februari 2014

 • nosLucas Waagmeester (35) wordt per 1 juni 2014 de nieuwe NOS-correspondent in Turkije. Deze zomer verhuist hij van zijn huidige standplaats New Delhi naar Istanbul. Hij volgt hiermee Bram Vermeulen op die eind 2013 terugkeerde naar Zuid-Afrika. Met de overstap naar Turkije komt voor Lucas een langgekoesterde wens uit. Al op jonge leeftijd verdiepte hij zich in de cultuur en geschiedenis van het land.
 • Program Director Neal Petersen heeft besloten Infostrada Sports te verlaten vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Petersen vertrekt per direct en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.“Ik ben er trots op dat we met de afdeling een aantal mooie, nieuwe producties hebben gerealiseerd. Er zitten bovendien nog mooie dingen in de pijpleiding. Ik wens Infostrada daarbij veel succes in de komende jaren”, aldus Petersen.
 • ‘Hey Brother’ van Avicii was in januari het meest gedraaide nummer op de landelijke Nederlandse radiostations. De plaat was in deze maand maar liefst 750 keer te horen op de landelijke publieke en commerciële zenders. Dat blijkt uit de gegevens van SoundAware, het bedrijf dat ondermeer voor de muziekindustrie registreert welke muziek wordt gedraaid op de Nederlandse radio- en tv- stations.
 • De Amerikaanse acteur Philip Seymour Hoffman is zondag dood aangetroffen in zijn woning in New York. Hij was 46 jaar. De doodsoorzaak is volgens de politie nog niet bekend. Philip Seymour Hoffman werd gevonden in zijn appartement in Manhattan Lees verder
 • ECI maakt een doorstart onder marketing- en mediaorganisatie Novamedia. Door de doorstart kunnen 35 van de vijftig werknemers van de online boekwinkel blijven werken. Dat meldt de nieuwe eigenaar Novamedia maandag. De naam ECI blijft bestaan.
 • Muziektelevisiezender XITE heeft Sietze Rademaker (35) en Dirk van den Esschert (45) aangesteld als Chief Commercial Officer (CCO) en Chief Financial Officer (CFO). De grootste muziektelevisiezender van Nederland versterkt hiermee naar eigen zeggen zijn directieteam met het oog op internationale uitbreiding.
 • Presentatrice Merel Westrik wordt het nieuwe gezicht van RTL Nieuws. Ze verruilt haar plek bij het WNL-programma Vandaag de Dag begin april voor de presentatiedesk bij RTL Nieuws, zo maakte de zender vandaag bekend.
 • Ruim 4,2 miljoen mensen hebben gisterenavond gekeken naar Boer zoekt vrouw internationaal. Het was de laatste aflevering van het seizoen waarbij boeren in het buitenland werden gevolgd bij hun zoektocht naar een nieuwe liefde.
 • Sanoma introduceert een digitaal Sochi Magazine voor op de tablet. Het gaat om een digitale doorontwikkeling van het officiële olympische magazine Olympic TeamNL/Paralympic TeamNL. Als mediapartner van NOC*NSF stuurde Sanoma in januari met een oplage van 200.000 exemplaren dit magazine mee met een groot aantal van haar printtitels. (via Adformatie)
 • De totale penetratie digitale tv-ontvangst is significant gestegen van 76 in 2012 naar 82 procent in 2013. Deze stijging wordt veroorzaakt door groei in digitale tv via de kabel, IPTV en glasvezel. Het percentage huishoudens dat digitale tv via de ether ontvangt is gedaald van 11 naar 9 procent. Dat blijkt uit de resultaten van de Media Standaard Survey 2013 (MSS) die maandag 3 februari door SKO zijn gepubliceerd. Lees verder
 • KPN Broadcast heeft in opdracht van de NPO (Publieke Omroep) vanmiddag de DAB+ zender in Enschede op kanaal 12C in de lucht gebracht. Binnenkort zal ook de zender in Eindhoven worden ingeschakeld. Inmiddels is in Eindhoven gestart met de aanpassingen aan de zendmast voor DAB+.
 • Voormalig BBC-baas Mark Thompson heeft maandag zijn excuses aangeboden voor het verspillen van zo’n 100 miljoen pond (120 miljoen euro) aan een mislukt computersysteem. Het project werd uitgerold toen hij de leiding had. Thompson stapte eind 2012 over naar The New York Times. Het nieuwe systeem werd in hetzelfde jaar overboord gezet. Lees verder
 • De Formule 1-kijkcijfers namen in 2013 een spectaculaire val van maar liefst 50 miljoen kijkers. Dat komt overeen met ongeveer 10%. De vroege beslissing in het kampioenschap heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Vettel stelde de titel al veilig met nog drie races te gaan. En dan was het nog zijn vierde titel op rij wat een beetje deed denken aan de periode waarin Schumacher een ijzersterk duo vormde met zijn Ferrari begin jaren 2000. Lees verder