Kort medianieuws 3 mei 2011

afstandsbediening

  • Er komen in Spanje verkiezingen aan. Dus zie je dat de onafhankelijkheid van de publieke omroep TVE weer ter discussie komt. Per seconde wordt de politieke informatie in de journaals door de partijen gemeten. TVE is niet neutraal, niet objectief, concludeerde de rechtse oppositie na het tellen van de seconden. Lees verder.
  • Hardware producent Logitech meldt tegenvallende resultaten voor de verkoop van Google TV. De omzet kwam uit op een kwart van wat verwacht werd. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Logitech eind vorige week publiceerde Lees verder.
  • RTL Nieuws is deze week gestart met uitzenden vanuit de gloednieuwe HD studio 14. Bijzonder aan deze studio – die geheel geëngineerd en gebouwd is door DutchView – is dat de studio een duurzaam karakter heeft. Naast ‘groene(re)’ LED afkijkschermen is het gehele lichtplafond voorzien van energiezuinig LED licht. Lees verder.
  • Google lanceert vandaag de eigen prijsvergelijker, Google Shopping, in Nederland. Webwinkels kunnen hun producten doorgeven zodat deze verschijnen in de zoekresultaten van de zoekmachine . Lees verder.
  • De microblogsite Twitter wil Tweetdeck overnemen. Dat is een toepassing die het mogelijk maakt om Twitter-accounts op een overzichtelijkere manier te beheren. Lees verder.