Kort medianieuws 30 april 2011

  • kijkcijfersMeer dan 2,2 miljoen Nederlanders hebben vrijdag op televisie naar het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton gekeken. Dit heeft de NOS vandaag bekendgemaakt. Lees verder.
  • DJ Armin van Buuren heeft zaterdag uit handen van burgemeester Henri Lenferink van Leiden een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Armin van Buuren maakt onder andere het programma State of Trace voor Radio 538.
  • John Robins uit Boxmeer werd vrijdag in Sint Anthonis onderscheiden vanwege zijn werk als vrijwilliger bij de lokale omroep Peelstar FM. Lees verder.
  • Bij een vechtpartij op het Stationplein in Amsterdam is een cameraploeg van AT5 bedreigd. Nadat de politie rond het middaguur een man aanhield die een mes had getrokken bij een vechtpartij, richtten enkele vrienden van de man zich op de cameraploeg. Lees verder
  • Vrijdagochtend is een 17-jarige jongen uit Almere in zijn woning aangehouden. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. De jongen had de afgelopen dagen meerdere dreigtweets verzonden, waarin hij onder andere dreigde het gemeentehuis op te blazen’, meldt de politie. Naar aanleiding van het dreigende twittergedrag van deze jonge verdachte startte de recherche Almere direct een onderzoek op. De verdachte zit nog vast en zal gehoord worden over zijn bedreigingen.
  • Onlangs trok netwerkleverancier Reggefiber zich terug als operator in de omgeving Bronckhorst. KPN nam als enige de taak van Reggefiber over. De kritische consument reageerde wantrouwig, want hierdoor zouden alleen glasvezelproviders die voldoen aan de eisen van KPN hun diensten kunnen aanbieden. Lees verder.
  • Onderzoeksbureau GfK meet al sinds jaar en dag de muziekmarkt in Nederland. De cijfers laten al jaren een daling zien van de muziekretail, met name op fysiek gebied. Maar een deel van de markt blijft tot nu toe buiten beeld: streaming muziek. Daar moet een einde aan komen, vindt Maikel Verhaaren van GfK, die de ambitie uitspreekt de hele muziekmarkt in kaart te brengen Lees verder.