Kort medianieuws 31 december 2011

  • bbcDe omstreden BBC-presentator Jeremy Clarkson, van het populaire auto-programma Top Gear, heeft weer de woede van het publiek op zijn hals gehaald. Dit keer beledigde de tv-host het Indiase volk. Lees verder.
  • De giraffen in Dierenpark Amersfoort luisteren tijdens de jaarwisseling naar Radio 2. Popmuziek moet de schrikachtige dieren afleiden van het knallende vuurwerk dat dan in de dierentuin te horen is. Lees verder.
  • Wat het Hilversums college van burgemeester en wethouders betreft, gaan de plannen voor een ‘medisch zorgcentrum’ in het oude Avro-kantoor aan de Hoge Naarderweg nu eindelijk door. Het is de bedoeling het hele pand een medische functie te geven. Er gaan achttien specialisten praktijk houden. Lees verder.
  • Het zal miljoenen liefhebbers zwaar vallen wanneer de bekende Top 2000 op oudejaarsavond ten einde komt. Bert Haandrikman telt met de luisteraars van Radio 2 af naar middernacht en Bohemian Rhapsody van Queen, die ook dit jaar weer op de eerste plaats staat. Op Nederland 3 doet de NTR hetzelfde met de clips van de tien hoogst genoteerde nummers uit de traditionele ranglijst. Lees verder.
  • – Critici menen dat de Hilversumse burgemeester wel erg eenzijdig bezig is met mediapromotie. Maar Pieter Broertjes is van plan er zelfs nog een schepje bovenop te doen. Lees verder.