Kort medianieuws 4 januari 2012

kpn

  • De OPTA dwingt KPN zich terug te trekken uit de overheidsaanbesteding voor vaste telefonie. Eerder al maakte de toezichthouder bekend dat het telecombedrijf onder verscherpt toezicht was geplaatst als gevolg van geconstateerde overtredingen.  Lees verder.
  • De microblogsite Twitter heeft zijn excuses aangeboden omdat het de vermeende account van Wendi Deng, de echtgenote van mediamagnaat Rupert Murdoch, echt verklaard heeft. De account van Deng dook al snel op na die van Murdoch, maar bleek nep te zijn. Lees verder.
  • David Attenborough, maker van de populaire BBC-documentairereeks Frozen Planet, ontkent dat de serie paniekzaaierij is. ‘Ik ben heel voorzichtig met het doen van sensationele beweringen over hoe rampzalig aanhoudende klimaatverandering zal zijn’, zegt hij tegen de Britse krant The Guardian. Lees verder.
  • Maandag ontstond flinke commotie door een klacht van artieste Fay Lovski over DWDD Recordings. Dit groeide uit tot een discussie over de inkomsten uit de plaat. Heeft de VARA honderdduizenden euro’s opgestreken over de rug van de artiesten? Lees verder.
  • Q-Music heeft een tijdelijke steunzender in de regio Emmen in gebruik genomen. Dit bericht de radiozender via Twitter. De frequentie van de tijdelijke steunzender is 100,2 MHz en is bedoeld om de ontvangstproblemen door het wegvallen van de zendmast in Hoogersmilde tijdelijke op te lossen.
  • Diana Pattiselanno is per 1 januari benoemd als directeur van het productiehuis van RTL Nederland. Lees verder.
  • Het Kadaster heeft binnen een recordtijd een grote hoeveelheid geografische informatie vrijgegeven die het maken van elektronische kaarten en navigatietoepassingen aanzienlijk vereenvoudigt. Lees verder.
  • Microsoft blijkt eind december patent gekregen te hebben op een methode om media zoals tv-programma’s op te nemen op de harde schijf van een gameconsole. Tijdens het opnemen kan gewoon doorgespeeld worden, stelt het patent. Lees verder.
  • Martha Stewart, de beroemdste huisvrouw van de VS, stopt met haar televisieprogramma. The Martha Stewart Show wordt zo slecht bekeken dat aan het eind van het seizoen de stekker eruit wordt getrokken, meldt Fox News. In het programma gaf ze tips voor in en om het huis. Lees verder.