Kort medianieuws 4 juni 2012

radio538

 • Radio 538 startte afgelopen weekend met het digitale radiokanaal ‘538 Ibiza’. “Zo kan iedereen in Nederland het mediterrane strandgevoel in huis halen. Met de beste Ibiza hits van dit moment en de fijnste Ibiza classics.  Voor ieder die besluit naar hét party eiland van Europa af te reizen houdt 538 DJ Dennis Ruyer je op de hoogte over waar de beste feestjes op Ibiza te vinden zijn”, aldus Radio 538.
 • De avonturenfilm The Hunger Games heeft zondagavond de meeste MTV Movie Awards gewonnen. De populaire film won onder meer beeldjes voor beste gevecht en beste make-up. Lees verder.
 • Radio- en televisiepresentator Prem Radhakishun vertrekt bij de NTR. Dat meldt BNR-nieuwsradio. Radhakishun presenteert onder andere het dagelijkse Radio1-programma PREMtime. Lees verder.
 • Een op de zeven Leeuwarders met een glasvezelaansluiting, maakt hier tot nu toe ook gebruik van. Dat vertelde Bert van Pijkeren van neteigenaar Reggefiber vrijdag bij de aansluiting van het Leeuwarder stadhuis op het glasvezelnet. De aanleg in de stad is vrijwel voltooid. Reggefiber heeft contact met Heerenveen om ook hier een glasvezelnet aan te leggen. Van Pijkeren hoopt eind volgend jaar te starten.
 • Televisiezender MTV werkt aan een televisieserie van de horrorfilms Scream. Voor dat project zijn al producers gevonden, het zoeken is nog naar een schrijver. Lees verder.
 • Peter R. De Vries heeft zondagavond voor de laatste keer zijn misdaadprogramma op SBS 6 aan elkaar gepraat. De twee slotafleveringen werden elk door ruim een miljoen mensen bekeken, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Lees verder.
 • De Piratenpartij is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter over The Pirate Bay. Er is volgens de partij te veel gekeken naar auteursrecht en niet naar andere wetgeving. Lees verder.
 • NOS en NPO zullen de komende negen weken het EK Voetbal, Tour de France en Olympische Spelen in Londen voor het eerst ook via het tweede scherm verslaan. Voor het eerst komen er bewegende beelden op het ’tweede scherm’ en tijdens de Olympische Spelen op de website twaalf live-streams. Dat zegt manager ICT Jeroen Mol van de NPO tegen Spreekbuis, het blad voor omroepmedewerkers. Lees verder.
 • Vanaf maandag 4 juni vullen de Engelse top dj’s Above & Beyond iedere maandagavond, van 23.00 uur tot 1.00 uur, de line-up van Radio Fresh FM aan. Daarnaast maken de start van Club Fresh | Techno, op dinsdagavond, en Front Of My Bag van Artento Divini, op woensdagavond, de avondprogrammering van Radio Fresh FM compleet.
 • CIF heeft met SCAI Borculo een volgende overname gedaan op de Nederlandse kabelmarkt. Beide partijen zijn overeengekomen dat CIF per januari 2013 de eigenaar wordt van het lokale kabelnetwerk. De voorzitter van de stichting Centrale Antenne Inrichting Borculo, Bertus Siebes, wil de overnamesom niet bekend maken. Het verzorgingsgebied van SCAI Borculo beslaat Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo en omgeving Leo Stichting. De eerder door Reggefiber aangekondigde vraagbundeling in dit gebied is volgens Siebes van de baan.
 • VRT Radio 2 Vlaams-Brabant heeft voor het eerst uitgezonden vanuit de gloednieuwe studio in het stadhuis van Leuven. Christel Van Dyck presenteerde “En nu serieus” in de publieksstudio met uitzicht op de straat. Lees verder
 • Peter Van de Veire gaat op maandag 11 juni om 6 uur ’s ochtends van start met het programma “Marathonradio” op MNM. De presentator wil het wereldrecord radiomaken breken en zo een plaats in het Guinness Book of World Records veroveren. Lees verder
 • Het aantal vaste telefoonaansluitingen is in het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid met 31.000 tot 6,03 miljoen, het hoogste niveau sinds 2006. Dat maakte onderzoeksbureau Telecompaper maandag bekend. De groei werd vooral gestuwd door internetbellen. Lees verder
 • Als eerste Nederlandse telco gaat Vodafone adverteren met eerlijkere internetsnelheden in plaats van de huidige theoretische maximale snelheid. Eerlijker, maar nog immer niet de werkelijke snelheid. Lees verder
 • De voorgenomen fusie tussen de omroepen Avro en TROS moet echt leiden tot één nieuwe media-organisatie. Dat zei Avro-directeur Willemijn Maas vanmiddag in het programma Mediazaken op BNR Nieuwsradio. ‘Dit gaat verder dan slechts het aan elkaar plakken van twee omroepen’.Lees verder
 • Marcia Luyten wordt de nieuwe presentator voor de VPRO bij het televisieprogramma Buitenhof. In het nieuwe seizoen zal ze naast Pieter Jan Hagens (AVRO) één keer in de drie weken de presentatie van Buitenhof op zich nemen, dat in augustus zijn achttiende jaar ingaat. Lees verder