Kort medianieuws 4 mei 2011

  • varaDe Populistische Omroep Nederland (PON) gaat aangifte doen tegen de VARA en Paul de Leeuw wegens het aanzetten tot geweld tegen Geert Wilders. Volgens de omroep hebben meer bekendheden zich schuldig gemaakt aan het zwartmaken van de politicus. Lees verder.
  • Heel wat commotie tijdens de Studio 1-uitzending gisteren op de RTBF. Naar aanleiding van een discussie rond enkele uitspraken over Preud’Homme, kreeg Stéphane Pauwels het aan de stok met collega-analist Benoît Thans. Carl Huybrechts, ook aanwezig in de studio, keek verwonderd toe wanneer Pauwels besloot er de brui aan te geven en boos de studio te verlaten. Lees verder.
  • Saving Private Ryan, Pearl Harbor en Der Untergang. Regelmatig flitsen ze voorbij op televisie, voornamelijk rond Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. De oorlogsfilms domineren net zoals elk jaar de Nederlandse televisie. Maar van welke film kun je met zekerheid zeggen dat ‘ie ook elk jaar terugkomt? Lees verder.
  • De uitzendingen van TV Dordrecht en Drechtstad FM worden regelmatig dagelijks ernstig gestoord. Oorzaak is dat UPC te weinig bandbreedte heeft in de wijkcentrale. UPC onderzoekt hoeveel meer gebruikers hier ook last van ondervinden. Binnen een week zal de capaciteit worden verhoogd.RTV Dordrecht wordt sinds maandag ook digitaal door UPC doorgegeven waardoor het probleem is ontstaan. De klachten betreffen zowel de digitale ontvangst als de analoge.
  • Pieter van den Hoogenband zal volgend jaar tijdens de Olympische Spelen van Londen in de eerste week dagelijks voor de camera van Eurosport als expert zijn licht laten schijnen op het zwemtoernooi. Lees verder.
  • Het Achterhuis Online, een website waarbij bezoekers een virtuele toer kunnen maken door het pand waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken, heeft een Webby Award gewonnen. De site won in de categorie Culturele Instituties. Lees verder.
  • OUTTV, dé lifestyle televisiezender van Nederland en België, is nu ook beschikbaar via de Belgische providerj Telenet Digital TV. De zender is te vinden via kanaal 551als onderdeel van het Docu & Lifestyle pakket uit het Plus-pakket.
  • Go Ahead Eagles begint met Go Ahead Eagles TV. Een proefuitzending is vanaf vandaag op de website van de club (www.ga-eagles.nl) te zien, waarbij de intentie is vanaf komend seizoen regelmatig een uitzending te brengen op de clubsite.
  • Als Nederlander in het buitenland wil je goedkoop (of liever gratis) contact leggen met familie en vrienden in Nederland. Zolang dataverkeer betaalbaar is, kun je dat beter via internet doen dan via een vaste lijn van een telecombedrijf. Er zijn verschillende manieren. Lees verder.