Kort medianieuws 4 november 2011

cogas

  • Kabel- en energiebedrijf Cogas is bij basisschool De Zwaluw de eerste werkzaamheden gestart voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Markelo, Overijssel. Lees verder.
  • Op miljoenen van de provincie hoeft de gemeente Vlissingen niet te rekenen voor het gebruiksklaar maken van de Timmerfabriek. Dat betekent dat de verhuizing van Omroep Zeeland naar de fabriek nog steeds ver weg is. Lees verder.
  • De ontblote borst van zangeres Janet Jackson, live op tv, gaat de Amerikaanse omroep CBS geen geld kosten. Na zeven jaar juridisch touwtrekken heeft een Amerikaans gerechtshof beslist dat de boete die CBS daarvoor werd opgelegd, onrechtmatig is. Lees verder.
  • Rowwen Hèze heeft tijdens de komende slotconcerten een eigen televisiekanaal: SlotTV. Donderdag wordt begonnen met de dagelijkse uitzendingen die een kijkje achter de schermen geven van de traditionele slotconcerten in America. Lees verder.
  • De verwachting is dat in 2012 de verkoop van tv’s wereldwijd met 10 procent stijgt naar 226 miljoen stuks. Vooral in China zal de vraag naar platte tv’s groeien. Desondanks zijn de grote spelers voorzichtig met voorspellingen voor volgend jaar.Lees verder.
  • Veronica-dj Patrick Kicken is na vier maanden afwezigheid terug op de radio. „Vrijdagavond begin ik weer met werken”, vertelt hij. „De afgelopen maanden waren niet gemakkelijk. Maar door de burn out die ik had, heb ik ook weer iets teruggevonden: rust in mijn leven.” Lees verder.
  • De gemeenteraadsfractie van D66 steunt het lokale burgerinitiatief om Haarlemse woningen te voorzien van internet via glasvezelkabels. Op internet is een petitie gestart om dit op de agenda van de lokale politiek te brengen en dat lijkt na enkele dagen al te lukken. Met glasvezel wordt internet een stuk sneller. Raadslid Fedde Reeskamp van D66 gaat nemens zijn partij een motie indienen om de komst van sneller internet mogelijk te maken. (Haarlem105)
  • VRT Radio 1 wordt Radio 11 op vrijdag 11 november Live vanuit Museum M in Leuven Op de elfde van de elfde maand van 2011 wordt Radio 1 twee uur lang Radio 11. Opdeze symbolische dag slaan Radio 1 en 11.11.11 de handen in elkaar. JanHautekiet stelt pertinente vragen over ontwikkelingssamenwerking, live vanuitMuseum M in Leuven. Lees verder.