Kort medianieuws 5 augustus 2011

wegener

  • Abonnees van De Gelderlander, Brabants Dagblad, De Stentor, De Twentsche Courant Tubantia en BN De Stem krijgen zaterdag een extra dikke krant. Volgens directeur Stef Rietbergen van de Gelderlander komt zo’n 70 procent van de verhalen van vrijdag erin. Lees verder.
  • Google is geruisloos een eigen telefoniedienst via internet begonnen en opent daarmee de aanval op de Nederlandse telecommarkt. Gebruikers van Googles e-maildienst Gmail kunnen vanaf vandaag rechtstreeks bellen vanuit hun mailaccount. Lees verder.
  • De VARA heeft aangifte gedaan van het hacken van haar opinie- en debatwebsite Joop.nl. De omroep heeft geen vermoeden wie de hackers zijn, aldus een zegsvrouw vrijdag. Lees verder.
  • Iedere maand groeit het aantal downloads van tijdschriften en kranten op de iPad met acht procent. Erik Schut kan het weten, want zijn bedrijf WoodWing is technisch hofleverancier bij ’s werelds grootste titels. Lees verder.
  • De Amerikaanse serie “CSI” ziet op het einde van het twaalfde seizoen Marg Helgenberger (52) vertrekken. De roodharige actrice vertolkt de rol van Catherine Willows. “Het kriebelt om opnieuw op de planken te staan”, verklaart Helgenberger haar vertrek. Lees verder
  • Muziekzender MTV heeft een nieuwe categorie toegevoegd aan zijn populaire Video Music Awards. Het gaat om de categorie “Best Video With a Message” om artiesten met een positieve boodschap of die maatschappelijk relevante thema’s zoals pesten en discriminatie aankaarten, te bekronen. Lees verder.