Kort medianieuws 5 februari 2012

afstandsbediening

  • GPTV gaat per september vanuit Leeuwarden uitzenden. De commerciële regionale televisiezender van vader Wout en zoon Niels Gerstel zit nu in Harlingen, waar het bedrijf ruim twintig jaar geleden begon als kabelkrant. Lees verder.
  • De twee presentatoren van BNN die op televisie een stukje vlees van elkaar hebben gegeten, hoeven niet bang te zijn voor een boete of een andere straf. Het Openbaar Ministerie (OM) ziet geen aanleiding Dennis Storm en Valerio Zeno te vervolgen. Lees verder.
  • De Noorse schutter Anders Breivik, die in juli 77 mensen vermoordde, had ook plannen om media aan te vallen. Hij had in Oslo de gebouwen verkend van de publieke radio-omroep NRK en van de kranten AG en Aftenposten, meldde de radio zaterdag. Lees verder.
  • Caiway wijzigt per 1 maart 2012 een aantal tarieven en productspecificaties voor digitale televisie, internet en telefonie. Het nieuwe abonnementstarief van het Caiway Basic televisiepakket (tenminste 50 televisie- en 60 radiozenders, inclusief 21 HD-zenders) is € 17,95 per maand Lees verder.
  • De Amerikaanse acteur Ben Gazzara is op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Gazzara brak eind de jaren 50 door in de film “Anatomy of a murder” van Otto Preminger. Lees verder.
  • Sinds deze week is HbbTV beschikbaar op het netwerk van kabelaar  SKV in Veendam . Deze functionaliteit wordt standaard meegezonden met de zenders Ned 1, 2 en 3 HD. Om hier gebruik van te kunnen maken dient u een televisietoestel te hebben die deze functionaliteit ondersteunt. Of uw televisietoestel deze functionaliteit ondersteunt kunt u het beste navragen bij de leverancier van uw televisietoestel. Meer informatie over HbbTV vind je hier.