Kort medianieuws 5 juli 2011

bnr

  • Er is een principeovereenkomst gesloten over een nieuwe CAO bij nieuwszender BNR, meldt NVJ-secretaris Marc Visch. De CAO, die loopt tot 1 juli 2013, voorziet in twee structurele loonsverhogingen: 2 procent per 1 juli 2011 en 1 procent per 1 juli 2012. Lees verder
  • De uitrol van glasvezelverbindingen in Nederland loopt niet goed. Het aansluiten van Nederlandse huishoudens blijkt problematisch en de kabel rukt op. Lees verder.
  • De deal die Google met Twitter sloot om toegang te krijgen tot de datastroom van het microbloggingnetwerk is tot een einde gekomen. De samenwerking liep tot en met 2 juli. Google heeft besloten hier niet opnieuw van gebruik te maken. Dat meldt het weblog Search Engine Land aan de hand van een reactie van Google. Lees verder.
  • De Amerikaanse Secret Service, belast met de bewaking van president Barack Obama, onderzoekt de zes valse tweets over een moord op Obama. Lees verder.
  • Klein leed bij de regionale omroep RTV Rijnmond. De roze scooter van verslaggeefster Ilse van Enkhuijzen is gepikt. ‘Scooter gejat leve rotterdam!!!! Etterbakken!’ , briest ze op Twitter. Lees verder.
  • Zaterdag houdt Kabel Noord ‘Open Huis’. Iedereen is welkom om tussen 11 en 15 uur het nieuwe onderkomen van de regionale kabelmaatschappij te bekijken. U kunt onder meer kennis maken met alle producten en uw vragen stellen aan de medewerkers. Voor de kinderen is er een springkussen. Kom dus langs op de Pier Prinslaan 21 in Dokkum (achter winkelzone Zuiderschans). Lees verder.
  • Hackers van Anonymous hebben de database van de Nederlandse Politiebond weten te kraken. Daardoor liggen nu alle inlognamen, gecodeerde wachtwoorden en een aantal volledige namen op straat. Lees verder.
  • De iPad lijkt het ideale apparaat voor browsen. Wereldwijd neemt de iPad een procent van de wereldmarkt voor browsers voor zijn rekening. Apple domineert ook de markt voor mobiele browsers. In de VS zijn de iPhone en de iPad samen goed voor tweederde van de markt. Lees verder.
  • Harmen Boerboom gaat nu ook als multimediale correspondent voor de NOS aan de slag in Suriname. Hij verzorgt het Surinaamse nieuws voor radio, televisie en internet. Boerboom is in Suriname al correspondent voor de Wereldomroep en hij blijft ook in dienst van RNW. Boermboom vervangt Hennah Draaibaar die in maart van dit jaar als correspondent is gestopt. Hij is al sinds medio 2009 haar vervanger.