Kort medianieuws 5 mei 2011

google

  • Internetbedrijven Facebook en Google onderzoeken los van elkaar of ze kunnen samenwerken met Skype, de dienst om via internet gratis te bellen. Lees verder.
  • VTM zal geen programma’s bestellen bij Woestijnvis. Dat zei topman Christian Van Thillo gisteren in een mediadebat op Canvas. In het debat werd gepraat over het nieuwe Vlaamse medialandschap nu de zenders VT4 en Vijftv in handen zijn van Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute. Lees verder.
  • De website van RTV Noord is sinds deze week uitgebreid met een pagina waarop te zien is in welke gebieden onze verslaggevers actief zijn. Lees verder.
  • Aan de vooravond van de 2e Staten-Generaal van de Media heeft Canvas in de reeks “Extra 2011” een debat gewijd aan het huidige medialandschap en de toekomst ervan. Aan tafel zaten Sandra De Preter (VRT), Ingrid Lieten (SP.A), Peter Vandermeersch (NRC Handelsblad) en Christian Van Thillo (De Persgroep). Lees verder.
  • NRC trekt het boetekleed aan, schrijft hoofdredacteur Peter Vandermeersch in een blogpost. De krant suggereerde eerder dat de iconische foto’s van Witte Huis-staf, die de actie in Pakistan volgden waarbij Bin Laden werd gedood, op een ander tijdstip waren gemaakt. Lees verder.
  • Mediagigant News Corporation van Rupert Murdoch heeft minder winst en omzet gehaald in derde kwartaal, vergeleken met het jaar ervoor. Het fiscale kwartaal van het bedrijf eindigde op 31 maart, blijkt uit de kwartaalcijfers. Lees verder.
  • De Hagenezen uit Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol keren voor een derde reeks in de realityserie terug naar Chersonissos. Dat schrijft het AD, dat bovendien meldt dat enkele nieuwe feestbeesten zich bij de cast gaan voegen. Lees verder.
  • De Amerikaanse acteur Jackie Cooper is dinsdag op 88-jarige leeftijd overleden. Hij speelde redacteur Perry White in de film Superman uit 1978. Later regisseerde hij onder meer succesvolle series als M*A*S*H. Hij overleed na een kortstondig ziekbed in Los Angeles, aldus Amerikaanse media woensdag. Lees verder.
  • Oud-hoofdredactuer Frie Knepflé van dagblad De Limburger is dinsdag overleden in Cadier en Keer. Daar woonde hij in een verzorgingstehuis. Knepflé was in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw enkele jaren hoofdredacteur van het ANP. In 1964 vertrok hij naar Maastricht waar hij ging werken bij De Limburger. Knepflé is 98 jaar geworden. (L1)