Kort medianieuws 6 juni 2012

  • coaxkabelDe Regionale Programmaraad Gooi en Omstreken (RPGO) heeft verschillende reacties ontvangen van inwoners uit het verzorgingsgebied over het door kabelexploitant Ziggo niet doorgeven van televisiezender BBC2 in het analoge basispakket Lees verder.
  • ‘Niets mooiers dan Oranje kijken met Ojers’. Komende zaterdag 9 juni vanaf 17:55 uur kan iedereen de eerste EK-wedstrijd van Oranje-Denemarken samen met RTV N-H’s voetbalanalist Ton Ojers bekijken. Zet een computer, tablet of telefoon met een goede internetverbinding naast het televisiescherm en beleef de wedstrijd mee via de live stream van RTVNH.NL waarop Ton Ojers op kenmerkende wijze zijn karakteristieke commentaar geeft. Lees verder.
  • De tabletcomputer wordt relatief vaker dan een smartphone gebruikt tijdens het televisiekijken. Meer dan 60 procent van de tabletbezitters gebruikt het scherm wel eens voor de televisie. Dit blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers uit het onderzoek Moving Pictures van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Lees verder
  • Dirigent Jan Willem de Vriend (52) heeft de Radio 4 Prijs gewonnen. Dat werd woensdag bekendgemaakt op de zender in het programma ‘De ochtend van 4’. De Vriend krijgt de prijs vanwege zijn creatieve bijdrage aan de klassieke muziek en zijn kunde om bekende muziek actueel te laten klinken. Lees verder.
  • Het VUmc en Eyeworks zijn als verdachten aangemerkt in het strafrechtelijk onderzoek naar het omstreden televisieprogramma 24 Uur: Tussen Leven en Dood. Lees verder.
  • Telecomwaakhond OPTA mag informatie verstrekken aan telefoonaanbieder Tele2 over de tarieven die KPN rekent voor het gebruik van zijn vaste telefoonnetwerk. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. De uitspraak is een bevestiging van het oordeel van de rechtbank van mei vorig jaar. Lees verder
  • Een bestand met versleutelde wachtwoorden van 6,5 miljoen LinkedIn-accounts is gelekt. De wachtwoorden zouden vrij eenvoudig te kraken zijn. Lees verder.