NLZIET stopt ondersteuning oudere Apple-devices

Streamingdienst NLZIET kan binnenkort niet meer worden gebruikt op oudere smartphones en tablets van Apple. Vanaf 25 juli ondersteunt NLZIET alleen nog apparaten van Apple die draaien op het besturingssysteem iOS 10 of hoger.

Nieuwe streams

NLZIET maakt sinds kort gebruik van nieuwe streamtechnologie voor haar diensten om de stabiliteit verder te verbeteren. “Dat was nodig, want vooral live tv-kijken ‘vanaf begin’ werkte niet bij iedereen goed. Dit probleem hebben we aangepakt en daarom maken we sinds kort gebruik van nieuwe streams“, aldus de dienst.

iOS 10 en hoger

De nieuwe streams zijn stabieler, maar vragen ook meer van de apparaten waarop NLZIET gebruikt kan worden. Vanaf 25 juli zal de NLZIET-app niet meer werken op een iPhone of iPad met een iOS versie lager dan 10. iOS 10 kan niet worden geïnstalleerd op de volgende apparaten: iPad 1, iPad 2, iPad 3, iPad Mini 1, iPhone 4S, iPod Touch (5de generatie) en oudere modellen.

Dienst

NLZIET is een gezamenlijk online platform voor live weergave en het on demand terugkijken van uitzendingen van Talpa TV, RTL Nederland en de Nederlandse Publieke Omroep. De dienst kost 7,95 euro per maand.