Kort medianieuws 7 maart 2012

 • afstandsbedieningDigitale televisieklanten van UPC kunnen vanaf vanavond direct na de normale uitzending van Goede Tijden, Slechte Tijden kijken naar de aflevering van de volgende dag. UPC is de eerste televisie-aanbieder die deze previewdienst aanbiedt. De aflevering van de volgende dag is on demand te zien via RTL Gemist. Lees verder.
 • NBC Universal heeft dinsdag alle filmpjes van Youp van ’t Hek van zijn recente oudejaarsconference ‘De tweede viool’ van YouTube gehaald. De dvd-uitgever van de bekende cabaretier kon het niet langer hebben dat fragmenten van de show gratis te zien waren op de populaire videosite. Lees verder
 • Schagen FM heeft een nieuw bestuur. Met voorzitter Rienk Mud, penningmeester Nico Komen en secretaris Philip Visser heeft de omroep drie krachtige nieuwe bestuurders gevonden. Lees verder
 • Google heeft zojuist Google Play gelanceerd. Play is geen nieuwe dienst van Google maar een vernieuwing van de alreeds bestaande Android market. De Android market zoals je deze wellicht kende stopt hier met bestaan. Het merk Android gaat vanaf vandaag verder als de naam voor het mobiele besturingssysteem van Google. Lees verder.
 • Satellietbedrijf SES en het in Nederland gevestigde Scope Media TV hebben een overeenkomst gesloten voor de free-to-air verspreiding van African Television (AFTV) via ASTRA 23.5 Oost  (12,168 MHz vertikale polarisatie) naar zowel satelliethuishoudens als kabel- en IPTV-plaformen in Europa. Lees verder.
 • Diederik van Vleuten en Erik van Muiswinkel werken na drie jaar weer samen. De twee komieken zijn binnenkort samen te zien in het satirische voetbalprogramma Hi Ha Hondenlul. Het nieuwe tv-programma is vanaf volgende week vrijdag wekelijks te zien bij Comedy Central.
 • De Britse internetproviders BT en Talk Talk hebben hun gevecht tegen de Engelse Digital Economy Act vooralsnog verloren. Zij moeten waarschuwingen sturen naar klanten die illegaal downloaden en desnoods klanten afsluiten. Lees verder.
 • Het parket-generaal van Antwerpen voert een strafrechtelijk onderzoek naar de manier waarop de VRT-nieuwsdienst onlangs stiekem Antwerpse rechters filmde toen die de grote Indiase tempel in Wilrijk bezochten. Mogelijk werd de privacy van de rechters geschonden. Dat schrijft De Tijd. Lees verder.
 • RTL5 kijkt tevreden terug op het televisieverloop van gisteravond. De nieuwe programma’s Barbie’s Bruiloft en de Weddingcrasher zijn redelijk goed bekeken waardoor het zenderaandeel van RTL5 verdubbeld is. Presentator Eddy Zoëy is blij met de kijkcijfers voor zijn nieuwe show. Lees verder.
 • Mede vanwege het wereldwijde succes van het tv-concept The Voice of… heeft Talpa een internationale tender uitgeschreven voor de ontwikkeling van een eigen e-commerceplatform. Lees verder.
 • Vanaf maandag 26 maart 2012 wijzigt de programmering van Radio Noord-Holland. Lees verder.