Kort medianieuws 9 januari 2012

wildfm

  • Persbureau Novum Nieuws verzorgt vanaf vandaag het nieuws op WILD FM, het regionale hitradiostation voor de provincie Noord Holland. Het station zendt op de hele uren het Novum uurnieuws uit, zeven dagen per week. 
  • De vriendschappelijke wedstrijd HSV-ADO Den Haag wordt dinsdagavond rechtstreeks uitgezonden door Eredivisie Live. Lees verder.
  • Er moet een wet komen die het verbiedt om je op sociale media als Twitter uit te geven als iemand anders. Dat heeft advocate Bénédicte Ficq vanavond bepleit in DWDD. Lees verder.
  • The Pirate Bay is voor veel Finnen onbereikbaar gemaakt. De grootste internetprovider van het land blokkeert de toegang na een uitspraak van de rechter. De internetserviceprover (isp) Elisa blokkeert de populaire torrentsite na een rechterlijke uitspraak die al gedaan werd in oktober vorig jaar. De rechtbank in Helsinki sprak toen een vonnis uit voor het blokkeren van de Pirate Bay wegens het schenden van auteursrechten, meldt techsite Torrentfreak. Lees verder.
  • De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb krijgt een eigen, vaste column in dagblad Metro. Hij zal daarin wekelijks zijn ervaringen als burgemeester delen met de lezers. Lees verder.
  • Belgie: Minder dan één nieuwsbron op vier in het TV-nieuws is een vrouw. Meestal komen vrouwen in het nieuws aan het woord als ‘persoon in de straat’ of getuige. Ze komen minder aan bod als expert, werkgever of organisator. Dat blijkt uit de Nieuwsmonitor van het Elektronisch Nieuwsarchief. Lees verder.
  • Het RTL4-programma Koffietijd is vanaf 25 februari ook op zaterdag te zien. De live-ochtendshow, die tot nu toe alleen op werkdagen werd uitgezonden, brengt dan onder meer de beste tips voor het weekeinde, maakte de zender maandag bekend. Lees verder.
  • De Wereld Draait Door heeft sinds vandaag een nieuwe website. Een van de nieuwe onderdelen is een livestream van de uitzending met daaraan gekoppeld een Facebook-chat. Lees verder.
  • Een filmpje aan het einde van het VARA tv-programma De Wereld Draait Door, waarin op satirische wijze commentaar wordt gegeven op Wilders’ opmerking over het hoofddoekje dat koningin Beatrix droeg tijdens haar staatsbezoek, heeft maandagavond op internet tot veel reacties geleid. Lees verder.