Kort medianieuws 9 oktober 2011

coaxkabel

  • Caiway blijft op het Rekam netwerk in absolute aantallen abonnees verliezen, maar ten opzichte van Rekam wint het weer wat kabelaandeel terug. Dat blijkt uit de abonneecijfers per 1 oktober die Rekam bekend gemaakt heeft. Het totaal aantal kabelabonnees blijft dalen, en het marktaandeel van kabel komt nu uit op 65,5% Lees verder
  • Vijftig gemeentewebsites die niet goed beveiligd bleken te zijn blijven zeker tot maandag op zwart staan. l”De gemeenten zijn nog volop bezig met analyses en daarbij is het weekend”, zegt een woordvoerder van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) zondag. Lees verder.
  • De luisteraars vanVRT Radio MNM hebben “Poker face” van Lady Gaga uitgeroepen tot beste nummer uit de nillies. Daarmee stoot Lady Gaga Black Eyed Peas van de troon in de “Top 100 van de nillies”. “Walk on water” van Milk Inc. is de hoogst genoteerde Belgische single in de lijst, goed voor de vierde plaats. Lees verder.
  • Regi Blinker, voormalig voetballer van Feyenoord, Celtic en het Nederlands elftal, krijgt naast zijn eigen magazine Life After Football een gloednieuwe tv-show. Lees verder.
  • De Amerikaanse telecomprovider Sprint heeft aangekondigd dat het de 4g-netwerktechnologie lte op zijn netwerk gaat aanbieden. Hiervoor wordt een deel van het bestaande netwerk omgezet. De telco heeft al een 4g-netwerk op wimax. Lees verder.
  • De tv-serie The Simpsons wordt met twee seizoenen verlengd. Fox Television heeft dat vandaag bekendgemaakt, nadat de stemacteurs een loonsverlaging hebben aanvaard. De belangrijkste acteurs uit de tekenfilmserie krijgen fors minder betaald. Lees verder.