KPN: Combinatie-oplossing 4G/ADSL breder beschikbaar

KPN gaat de combinatie-dienst ADSL en 4G aanbieden op meer plekken in Nederland waar de snelheid van de vaste ADSL-verbinding te wensen overlaat. Dit heeft de telecomprovider vandaag aangekondigd in een persbericht.

Hogere snelheden

Door het vaste netwerk te combineren met het mobiele 4G-netwerk kunnen klanten van KPN die in het buitengebied wonen fors hogere internetsnelheden krijgen. De vast/mobiele breedbandverbinding gebruikt in de basis het vaste netwerk (DSL). Met slimme technologieën wordt het mobiele netwerk (4G) bijgeschakeld als versneller.

Buitengebied

Klanten van de provider in het buitengebied komen in aanmerking voor Sneller Internet Buitengebied wanneer de huidige internetsnelheid lager is dan 15 Mbps. De dienst is een kosteloze aanvulling op het bestaande internet abonnement. Op de website van de provider kan via een postcodechecker worden gekeken of het product beschikbaar is op het betreffende woonadres.

Testen

KPN heeft ‘Sneller Internet Buitengebied’ uitgebreid getest, eerst in de buurt van Nijkerk en inmiddels maken zo’n 10.000 KPN-klanten dagelijks gebruik van deze technologie.

Comfortabele internetervaring

Joost Farwerck, COO en lid van de Raad van Bestuur KPN: “Vanaf nu kunnen we een groot deel van onze klanten in de buitengebieden een comfortabele internetervaring geven. Dankzij innovatieve technologie waarbij we onze vaste en mobiele netwerken laten samenwerken, krijgen klanten fors hogere downloadsnelheden.