KPN pakt mobiel bereik op minderbevolkte locaties aan

Telecomprovider KPN zal extra inspanningen gaan doen om ook op minderbevolkte locaties het mobiele bereik te verbeteren. De inspanningen komen bovenop de maatregelen die KPN al neemt om het mobiele bereik in heel Nederland te optimaliseren.  Dit bericht KPN in een persbericht vandaag. Waar de focus voorheen vooral lag op het verbeteren van de dekking in gebieden vanaf 1500 inwoners, heeft KPN nu ook de ambitie om locaties met een lagere bevolkingsdichtheid aan te pakken.

Oostelijke helft van Nederland
Deze locaties bevinden zich vooral in de oostelijke helft van Nederland (Overijssel, Gelderland, Drenthe en Limburg). Maar ook plekken met minder mobiel bereik in Noord-Holland en Gelderland (zoals de Bommelerwaard) krijgen een betere dekking. Door onder andere de inzet van nieuwe technieken verwacht KPN in de komende drie jaar honderden knelpunten waar sprake is van verminderd bereik, versneld te kunnen aanpakken. KPN zal deze maatregelen nemen naar aanleiding van signalen van klanten en in nauw overleg met lokale bestuurders. Het verbeteren van de mobiele dekking op de genoemde locaties vergt samenwerking tussen alle partijen. Daarbij moet bedacht worden dat door telkens veranderende omstandigheden steeds opnieuw zwakke plekken in het netwerk kunnen ontstaan.

Jacob Groote, directeur Mobiel bij KPN: “KPN werkt voortdurend aan het verbeteren van het mobiele bereik. Als belangrijkste nationale speler op het gebied van telecommunicatie voelen wij een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom investeren wij vele miljoenen euro’s per jaar in het mobiele netwerk. Maar wij lopen voor onze klanten graag de spreekwoordelijke extra mijl; daarom doen wij er nu weer een schep boven op.”

Geen 112
Diverse regionale omroepen hebben vorig jaar inwoners opgeroepen om plekken waar het noodnummer 112 slecht te bereiken is vanwege onvoldoende netwerkdekking hiervan melding te maken. Er kwamen honderden meldingen binnen. Uit de meldingen bij het Meldpunt Geen112 van Omroep Gelderland bleek vorig jaar dat in de hele provincie problemen zijn met de mobiele bereikbaarheid. In sommige gebieden is het zelfs onmogelijk om het alarmnummer 112 te bellen. Donderdag wordt in de Tweede Kamer gesproken over de problemen met mobiel bereik op het platteland.