KPN: Project ‘HDop1’ bij Interactieve Televisie bijna afgerond

De uitrol om de zenders in HD-kwaliteit vanaf de eerste positie in de zenderlijst (HDop1) te krijgen bij de dienst KPN Interactieve Televisie is zo goed als afgerond. KPN verwacht de komende periode de wijziging bij de laatste groep klanten door te voeren.

Nederland 1 in HD op 701

Lange tijd stonden de zenders in HD-kwaliteit nog niet vooraan in de zenderlijst bij KPN Interactieve Televisie. Hierdoor moesten gebruikers van deze dienst zappen naar bijvoorbeeld kanaal 701 om Nederland 1 in HD-kwaliteit te zien.

Vertraging

De telecomprovider is al sinds begin 2017 gestart met een project om de HD-variant van televisiezenders die uitzenden in HD-kwaliteit vooraan in de zenderlijst te krijgen. Hierbij krijgt de ontvanger nieuwe firmware die deze optie mogelijk maakt. Dit project met de naam ‘HDop1’ liep echter vertraging op.

Storingen

Bij de uitrol van de nieuwe firmware voor een eerste groep klanten traden er storingen op waardoor het project begin dit jaar vertraging heeft opgelopen. Inmiddels is de aanpassing bij vrijwel alle klanten doorgevoerd. KPN hoopt de nieuwe firmware de komende periode bij de laatste groep klanten door te voeren.

Glas HD

Abonnees van KPN met een glasvezel-abonnement kunnen diverse televisiezender via een nog betere HD-kwaliteit bekijken. Zij moeten echter voorlopig wel blijven zappen naar de kanalen 661 tot en met 670 om televisiezenders van NPO, SBS en RTL in deze Glas HD-kwaliteit te kunnen bekijken.